Ugrás a tartalomra
Aleksandar Bogićević a Városházán
Pannon RTV

Szabadkára látogatott a szerb mezőgazdasági segédminiszter

2019-09-16
16:19
2020-04-26
14:04
Forrás
Pannon RTV
Aleksandar Bogićević először egy nagyfényi családi birtokot tekintett meg, majd találkozott Szabadka város képviselőivel.

A munkalátogatáson a szabadkai Mezőgazdasági Szakszolgálat által meghívott helyi egyesületek és szövetkezetek képviselői is jelen voltak. Ezeknek a találkozóknak a célja, hogy feltérképezzék a hiányosságokat, meghallgassák a gazdák problémáit és javaslatait, amit majd felhasználnak a köztársasági, tartományi és az önkormányzati ösztönző jellegű támogatási programok kidolgozásakor. A mezőgazdasági termelők a felvásárlói árak közül leginkább a sertés árára, valamint az értékesítési lehetőségekre és a hiányos infrastruktúrára panaszkodtak. Emellett a munkaerőhiány is egyre kifejezettebb.

Aleksandar Bogićević Szabadkán

Aleksandar Bogićević, szerb mezőgazdasági segédminiszter: „Megnézzük, hogyan ösztönözhetnénk a termelőket a támogatásokkal, amibe más minisztériumoknak is be kell kapcsolódniuk. Rákérdeztek a vidéki fiatalok helyzetére is, hogyan segíthetnénk nekik. A tartományi kormánynak és a mezőgazdasági minisztériumnak már harmadik éve van ifjúsági programja, aminek már vannak látható eredményei. Emellett a közműellátást is fejleszteni kell, hogy a fiatalok a falvakban maradjanak.”

segédminiszter
Aleksandar Bogićević
Szabadka
mezőgazdaság

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.