Ugrás a tartalomra

Szabadon exportálható a liszt Szerbiából

2022.05.11
13:37
2022.05.11
20:12
Forrás
Szerbiai RTV
Az ország búzaellátottsága jó, ezért a lisztkivitel engedélyezése nem veszélyezteti a hazai piacot, sőt még pozitív hatással lehet arra – írja a kormány a közleményében.

A szerb kormány mai ülésén módosította a mezőgazdasági- és élelmiszeripari termékek exportjának ideiglenes korlátozására vonatkozó korábbi döntését.

Közleményükben azt írják, az ország búzaellátottsága jó, ezért a lisztkivitel engedélyezése nem veszélyezteti a hazai piacot, sőt még pozitív hatással lehet arra. Hozzáteszik, hogy így az élelmiszer-feldolgozóiparban munkahelyek jönnek létre, és a malmok is meg tudják forgatni a tőkéjüket, hogy az aratás után fel tudják vásárolni a búzát.

export
liszt
Szerbia

Most

12:11, Frissítve: 12:22

Zenés könyvbemutató Magyarkanizsán

Közelít valaki címmel tartotta meg zenés könyvbemutatóját Vári Fábián László Kossuth-díjas kárpátaljai költő Magyarkanizsán a Regionális Kreatív Műhely próbatermében.
10:08

A kaland itt kezdődik!

Ezzel a jelmondattal zajlik Belgrádban a Nemzetközi Turisztikai Vásár. A február 22-e és 25-e között megrendezett eseményen közel 30 ország képviselteti magát. A vásár idei partnerországa Görögország.

Népszerű