Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Szakmai konferenciák az Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításon

2019.05.15
15:30
2019.05.15
17:14
Forrás
Pannon RTV
Az Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításon szakmai konferenciákat is tartanak. Ma a rendezvényt megtekintette Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke.

Elégedetten nyugtázta, hogy a kiállítás új üzleti kapcsolatokat biztosít a hazai vállalkozóknak.

Pannon RTV/Juhász Géza

Első ízben tartottak gyümölcsészeti napot a régió legnagyobb agrárszemléjén. A találkozón a kiviteli lehetőségeket, az új technológiák termesztésbe iktatását, valamint az uniós követelményekkel való egyeztetést taglalták.

Pannon RTV/Juhász Géza

Sok volt a látogató, akik a gépek és fizetési lehetőségek után érdeklődtek. Boros Major Sándor, Felsőhegy: „Tavaly a Prosperitatitól kaptunk egy kis traktort, és most egy homlokrakodót, szeretnék szétnézni, hogyha futja a pénzem, akkor meg tudjam venni. ”

Pannon RTV/Juhász Géza

A neves mezőgépgyártók arra törekednek, hogy a kis -és középgazdaságok számára is hozzáférhető kategóriájú gépet kínáljanak, hiszen egy-egy kisebb gép 3-4 ezer euróba is belekerül.

Kiss Imre, vezérigazgató, Kite Kft: „Ezek a beruházások, hogyha jól kezeljük és a megalapozást, próbáljuk vele elérni, akár két három év alatt is megtérülhetnek.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A kiállítást Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke is megtekintette. Slobodan Cvetkovic vezérigazgatóval tett séta után elégedetten nyugtázták, hogy a rendezvény évről évre szélesedik és kiváló üzletkötési hellyé vált.

Slobodan Cvetković, vezérigazgató, Újvidéki Vásár: „Előző években Pásztor úrnak külföldi diplomáciai tevékenysége is volt a vásáron, ugyanis a németországi Baden–Württembergi küldöttséget fogadta, és a mai látogatásával is azt támasztja alá, hogy mellettünk áll a munkánkban, ezért köszönetet mondunk.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A házelnök rámutatott, hogy a kiállítók már most jelentős kapcsolatokat és üzleti lehetőségeket alapoztak meg.
Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház (VMSZ): „Az észak-afrikai piac egy nyíló piac a számunkra, és sokan beszéltek arról, hogy talán sikerül jelentősebb lépéseket tenni annak érdekében, hogy az eddig elérhetetlennek tűnő Oroszország periferiáján, vagy Oroszország területén levő régiók irányába komolyabb kitörést lehetne elérni.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A szakmai találkozók sorából az Intelligens megoldások az agráriumban című konferencia nagy érdeklődést váltott ki, hiszen a versenyképesség növelése érdekében nélkülözhetetlen a digitalizáció és az IT-technológia alkalmazása a termesztésben. A magyarországi szakemberek nagy lehetőséget látnak a hazai agráriumban való befektetésre – hangzott el az összejövetelen.

Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár
Pásztor István
Slobodan Cvetković

Most

21:35, Frissítve: 21:45

Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország 6–5-re megnyerte az ötméterespárbajt, így övék a világbajnoki cím! A budapesti világbajnokságon a férfi vízilabdatorna címvédője, Olaszország ötméteresekkel kapott ki a fináléban.
20:07, Frissítve: 20:21

Sainz pályafutása első futamgyőzelmét aratta

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, amely a rajt utáni hatalmas baleset miatt egyórás kényszerszünetet követően folytatódott.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.