Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Szakmai konferenciák az Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításon

2019-05-15
15:30
2019-05-15
17:14
Forrás
Pannon RTV
Az Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításon szakmai konferenciákat is tartanak. Ma a rendezvényt megtekintette Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke.

Elégedetten nyugtázta, hogy a kiállítás új üzleti kapcsolatokat biztosít a hazai vállalkozóknak.

Első ízben tartottak gyümölcsészeti napot a régió legnagyobb agrárszemléjén. A találkozón a kiviteli lehetőségeket, az új technológiák termesztésbe iktatását, valamint az uniós követelményekkel való egyeztetést taglalták.

Sok volt a látogató, akik a gépek és fizetési lehetőségek után érdeklődtek. Boros Major Sándor, Felsőhegy: „Tavaly a Prosperitatitól kaptunk egy kis traktort, és most egy homlokrakodót, szeretnék szétnézni, hogyha futja a pénzem, akkor meg tudjam venni. ”

A neves mezőgépgyártók arra törekednek, hogy a kis -és középgazdaságok számára is hozzáférhető kategóriájú gépet kínáljanak, hiszen egy-egy kisebb gép 3-4 ezer euróba is belekerül.

Kiss Imre, vezérigazgató, Kite Kft: „Ezek a beruházások, hogyha jól kezeljük és a megalapozást, próbáljuk vele elérni, akár két három év alatt is megtérülhetnek.”

A kiállítást Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke is megtekintette. Slobodan Cvetkovic vezérigazgatóval tett séta után elégedetten nyugtázták, hogy a rendezvény évről évre szélesedik és kiváló üzletkötési hellyé vált.

Slobodan Cvetković, vezérigazgató, Újvidéki Vásár: „Előző években Pásztor úrnak külföldi diplomáciai tevékenysége is volt a vásáron, ugyanis a németországi Baden–Württembergi küldöttséget fogadta, és a mai látogatásával is azt támasztja alá, hogy mellettünk áll a munkánkban, ezért köszönetet mondunk.”

A házelnök rámutatott, hogy a kiállítók már most jelentős kapcsolatokat és üzleti lehetőségeket alapoztak meg.
Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház (VMSZ): „Az észak-afrikai piac egy nyíló piac a számunkra, és sokan beszéltek arról, hogy talán sikerül jelentősebb lépéseket tenni annak érdekében, hogy az eddig elérhetetlennek tűnő Oroszország periferiáján, vagy Oroszország területén levő régiók irányába komolyabb kitörést lehetne elérni.”

A szakmai találkozók sorából az Intelligens megoldások az agráriumban című konferencia nagy érdeklődést váltott ki, hiszen a versenyképesség növelése érdekében nélkülözhetetlen a digitalizáció és az IT-technológia alkalmazása a termesztésben. A magyarországi szakemberek nagy lehetőséget látnak a hazai agráriumban való befektetésre – hangzott el az összejövetelen.

Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár
Pásztor István
Slobodan Cvetković

Most

07:51, Frissítve: 08:02

Bácskossuthfalva falunapot ünnepelt

A több héten át zajló sport- és kulturális események után szombaton kiosztották a falu elismeréseit. A faludíjat a hetven éve működő Nyugdíjas Egyesület kapta. Grillparty, majd művelődési műsor volt.
20:19, Frissítve: 20:27

25. Kálmány Lajos népmesemondó verseny

Néprajzi gyűjtéseket, képzőművészeti alkotásokat és mesemondást értékelt a zsűri a 25. Kálmány Lajos népmesemondó versenyen, Zentán. Az eseményre Vajdaság minden részéről érkeztek versenyzők.
19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.