Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szakmai továbbképzés fiatal és pályakezdő vállalkozóknak

2019-07-18
12:28
2019-07-18
16:41
Forrás
Pannon RTV
Fiatal és pályakezdő vállalkozóknak tartanak Szabadkán háromnapos, műhelymunkákkal egybekötött szakmai továbbképzést.

A program szervezői és támogatói a Serbia Start Up, Oroszország kormánya, az ENSZ fejlesztési programja, a Szerbiai Gazdasági Kamara és az észak-bácskai Körzeti Gazdasági Kamara. A tanácskozás célja, hogy a kezdő vállalkozók megismerkedjenek a vállalkozásokat serkentő különféle anyagi és egyéb támogatásokkal, amelyeket közintézmények, alapok, korporációk, egyesületek és más szervezetek biztosítanak országos, tartományi, regionális és önkormányzati szinten.

A konferenciára elsősorban olyan pályakezdő vállalkozókat hívtak meg, akik organikus termeléssel, idegenforgalommal és kreatív gyártással foglalkoznak. A műhelymunkákat olyan fiatal mentorok vezetik, akik már bizonyítottak a gyakorlatban és vállalkozói ötletüket meg is valósították. Ana Dolovac, organikus mezőgazdasági mérnök hat éve foglalkozik családi gazdaságukban organikus termeléssel.

Ana Dolovac, organikus mezőgazdasági mérnök, Újvidék: „Futakon három hektáron termesztünk organikus gyümölcsöt. Rájöttünk, hogy tovább kell lépnünk, és vállalkozói céget alapítottunk, 2018-ban. Organikus gyümölcsöt dolgozunk fel. Tehát természetes gyümölcsleveket készítünk, valamint szárított gyümölcsöket, ez volt egyébként a diplomamunkám témája is. Ennek köszönhetően, valamint a USAID segítségével, amely támogatta a minőségi termékeink forgalmazását, ma Szerbia-szerte jelen vagyunk a Delhaize üzletlánc boltjaiban, a szárított gyümölcseinkkel.”

szakmai továbbképzés
vállalkozó
műhelymunka
Szerbiai Gazdasági Kamara
Észak-bácskai Körzeti Gazdasági Kamara
Serbia Start Up
Szabadka

Most

14:13, Frissítve: 14:23

Fekete Péter a Jadran Színpadon

A pénz beszél, A szerelemhez nem kell szépség, Holdvilágos éjszakán, Lesz maga juszt is az enyém - örök értékű, közismert slágerek csendülnek fel december huszadikán, a szabadkai Jadran színpadon.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.