Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szakmai továbbképzés fiatal és pályakezdő vállalkozóknak

2019-07-18
12:28
2019-07-18
16:41
Forrás
Pannon RTV
Fiatal és pályakezdő vállalkozóknak tartanak Szabadkán háromnapos, műhelymunkákkal egybekötött szakmai továbbképzést.

A program szervezői és támogatói a Serbia Start Up, Oroszország kormánya, az ENSZ fejlesztési programja, a Szerbiai Gazdasági Kamara és az észak-bácskai Körzeti Gazdasági Kamara. A tanácskozás célja, hogy a kezdő vállalkozók megismerkedjenek a vállalkozásokat serkentő különféle anyagi és egyéb támogatásokkal, amelyeket közintézmények, alapok, korporációk, egyesületek és más szervezetek biztosítanak országos, tartományi, regionális és önkormányzati szinten.

Pannon RTV

A konferenciára elsősorban olyan pályakezdő vállalkozókat hívtak meg, akik organikus termeléssel, idegenforgalommal és kreatív gyártással foglalkoznak. A műhelymunkákat olyan fiatal mentorok vezetik, akik már bizonyítottak a gyakorlatban és vállalkozói ötletüket meg is valósították. Ana Dolovac, organikus mezőgazdasági mérnök hat éve foglalkozik családi gazdaságukban organikus termeléssel.

Pannon RTV

Ana Dolovac, organikus mezőgazdasági mérnök, Újvidék: „Futakon három hektáron termesztünk organikus gyümölcsöt. Rájöttünk, hogy tovább kell lépnünk, és vállalkozói céget alapítottunk, 2018-ban. Organikus gyümölcsöt dolgozunk fel. Tehát természetes gyümölcsleveket készítünk, valamint szárított gyümölcsöket, ez volt egyébként a diplomamunkám témája is. Ennek köszönhetően, valamint a USAID segítségével, amely támogatta a minőségi termékeink forgalmazását, ma Szerbia-szerte jelen vagyunk a Delhaize üzletlánc boltjaiban, a szárított gyümölcseinkkel.”

szakmai továbbképzés
vállalkozó
műhelymunka
Szerbiai Gazdasági Kamara
Észak-bácskai Körzeti Gazdasági Kamara
Serbia Start Up
Szabadka

Most

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.