Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szakmai továbbképzés fiatal és pályakezdő vállalkozóknak

2019.07.18
12:28
2019.07.18
16:41
Forrás
Pannon RTV
Fiatal és pályakezdő vállalkozóknak tartanak Szabadkán háromnapos, műhelymunkákkal egybekötött szakmai továbbképzést.

A program szervezői és támogatói a Serbia Start Up, Oroszország kormánya, az ENSZ fejlesztési programja, a Szerbiai Gazdasági Kamara és az észak-bácskai Körzeti Gazdasági Kamara. A tanácskozás célja, hogy a kezdő vállalkozók megismerkedjenek a vállalkozásokat serkentő különféle anyagi és egyéb támogatásokkal, amelyeket közintézmények, alapok, korporációk, egyesületek és más szervezetek biztosítanak országos, tartományi, regionális és önkormányzati szinten.

Pannon RTV

A konferenciára elsősorban olyan pályakezdő vállalkozókat hívtak meg, akik organikus termeléssel, idegenforgalommal és kreatív gyártással foglalkoznak. A műhelymunkákat olyan fiatal mentorok vezetik, akik már bizonyítottak a gyakorlatban és vállalkozói ötletüket meg is valósították. Ana Dolovac, organikus mezőgazdasági mérnök hat éve foglalkozik családi gazdaságukban organikus termeléssel.

Pannon RTV

Ana Dolovac, organikus mezőgazdasági mérnök, Újvidék: „Futakon három hektáron termesztünk organikus gyümölcsöt. Rájöttünk, hogy tovább kell lépnünk, és vállalkozói céget alapítottunk, 2018-ban. Organikus gyümölcsöt dolgozunk fel. Tehát természetes gyümölcsleveket készítünk, valamint szárított gyümölcsöket, ez volt egyébként a diplomamunkám témája is. Ennek köszönhetően, valamint a USAID segítségével, amely támogatta a minőségi termékeink forgalmazását, ma Szerbia-szerte jelen vagyunk a Delhaize üzletlánc boltjaiban, a szárított gyümölcseinkkel.”

szakmai továbbképzés
vállalkozó
műhelymunka
Szerbiai Gazdasági Kamara
Észak-bácskai Körzeti Gazdasági Kamara
Serbia Start Up
Szabadka

Most

21:28, Frissítve: 21:53

Búcsú előtt, Tordán

Torda osztozik a bánáti falvak sorsával. Az elvándorlás és a munkalehetőség hiánya, napjainkban pedig a bezártság határozza meg a mindennapokat. Kevés elszármazott érkezett haza a húsvéti ünnepekre is.
20:01, Frissítve: 21:21

Robika is várja a segítséget!

Jelenleg tizenegy vajdasági fiatal számára van folyamatban gyűjtés a Vajdasági licit csoportban. Köztük van Kovács Róbert is, a Sid községhez tartozó Bingula faluból.
19:57, Frissítve: 20:35

Rúzsa Magdi: Te is felelős vagy! Oltass!

Hogy az életünket ne csak a virtuális térben éljük, arra van szükség, hogy minél többen beoltassuk magunkat, és erre egyre több ismert személy is buzdít mindenkit.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!