Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hoffmann Artúr

Szárnyal az ingatlanpiac Újvidéken

2018-09-14
14:08
2018-09-14
16:17
Forrás
Pannon RTV
A legtöbben lakást keresnek, házat kevesebben. Az árak a csillagos eget is elérhetik. Nemrég 207 ezer euróért kelt el egy 125 négyzetméteres lakás, egy földterületért pedig 405 ezer eurót fizettek.

Újvidéken a legdrágább lakásokért akár négyzetméterenként 2000 eurót is ki kell fizetni, míg a legolcsóbb lakások ára négyzetméterenként 700-800 euróba kerül - mondta el stábunknak Dejan Čagorović, az egyik helyi ingatlanközvetítő cég tulajdonosa. Tapasztalata szerint a legtöbb ember a másfél szobás, kb. 30-35 négyzetméteres, új építésű lakások iránt érdeklődik, amelyek ára helyszíntől függően átlagosan 1000-1400 euró között mozog négyzetméterenként.

Dejan Čagorović, tulajdonos, Magnat Nekretnine, Újvidék: „30 000 euró alatt manapság nagyon nehéz Újvidéken lakást vásárolni. Általánosságban nézve a lakások ára 30 000 euró felett van, és a legtöbb ember a 35 000 és 40 000 euró értékű lakások iránt érdeklődik, illetve azok iránt tapasztalható a legnagyobb kereslet.”

Az adatok szerint Újvidéken adták el a legdrágább lakást Vajdaságban. A 125 négyzetméteres ingatlant 207 ezer euróért értékesítették. Letsch Endre ügyvéd szerint azért nem feltétlenül kel el minden ingatlan áron fölül.

Letsch Endre, ügyvéd, egyetemi tanár, Újvidék: „Azért az összegért, amelyet a szakértő a véleményében megfogalmazott, illetve meghatározott, egyszerűen egyetlen egy komoly érdeklődő sincs. Tehát azt szeretném ebből az egészből kifejteni, kihangsúlyozni, hogy a lakásokat még mindig a piaci ár alatt lehet adni-venni, értékesíteni, megvásárolni.”

A városban az üzlethelyiségek négyzetmétere jóval drágább, mint a lakásoké, akár 2900 eurót is ki kell értük fizetni. Egy garázshelyiségért nemrégiben 15 000 eurót fizetett ki egy vásárló, a Grbavica városrészben pedig mintegy 405 000 euróért adtak túl egy 450 négyzetméter területű telken.

Újvidék
ingatlanpiac

Most

20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.