Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hoffmann Artúr

Szárnyal az ingatlanpiac Újvidéken

2018-09-14
14:08
2018-09-14
16:17
Forrás
Pannon RTV
A legtöbben lakást keresnek, házat kevesebben. Az árak a csillagos eget is elérhetik. Nemrég 207 ezer euróért kelt el egy 125 négyzetméteres lakás, egy földterületért pedig 405 ezer eurót fizettek.

Újvidéken a legdrágább lakásokért akár négyzetméterenként 2000 eurót is ki kell fizetni, míg a legolcsóbb lakások ára négyzetméterenként 700-800 euróba kerül - mondta el stábunknak Dejan Čagorović, az egyik helyi ingatlanközvetítő cég tulajdonosa. Tapasztalata szerint a legtöbb ember a másfél szobás, kb. 30-35 négyzetméteres, új építésű lakások iránt érdeklődik, amelyek ára helyszíntől függően átlagosan 1000-1400 euró között mozog négyzetméterenként.

Dejan Čagorović, tulajdonos, Magnat Nekretnine, Újvidék: „30 000 euró alatt manapság nagyon nehéz Újvidéken lakást vásárolni. Általánosságban nézve a lakások ára 30 000 euró felett van, és a legtöbb ember a 35 000 és 40 000 euró értékű lakások iránt érdeklődik, illetve azok iránt tapasztalható a legnagyobb kereslet.”

Az adatok szerint Újvidéken adták el a legdrágább lakást Vajdaságban. A 125 négyzetméteres ingatlant 207 ezer euróért értékesítették. Letsch Endre ügyvéd szerint azért nem feltétlenül kel el minden ingatlan áron fölül.

Letsch Endre, ügyvéd, egyetemi tanár, Újvidék: „Azért az összegért, amelyet a szakértő a véleményében megfogalmazott, illetve meghatározott, egyszerűen egyetlen egy komoly érdeklődő sincs. Tehát azt szeretném ebből az egészből kifejteni, kihangsúlyozni, hogy a lakásokat még mindig a piaci ár alatt lehet adni-venni, értékesíteni, megvásárolni.”

A városban az üzlethelyiségek négyzetmétere jóval drágább, mint a lakásoké, akár 2900 eurót is ki kell értük fizetni. Egy garázshelyiségért nemrégiben 15 000 eurót fizetett ki egy vásárló, a Grbavica városrészben pedig mintegy 405 000 euróért adtak túl egy 450 négyzetméter területű telken.

Újvidék
ingatlanpiac

Most

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.