Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Százmilló dinár erdei utakra

2018.07.24
16:14
2018.07.24
16:43
Forrás
Pannon RTV
Mintegy százmillió dinár értékben támogatja idén a vajdasági kormány erdei utak kiépítését.

Az erről szóló szerződéseket írták alá ma az illetékes titkárság, a tartományi kormány és három közvállalat illetve intézmény illetékesei. A tartomány és a mezőgazdasági titkárság által támogatott vállalatok és intézmények a Vajdaság Erdői Közvállalat, a Fruška Gora Nemzeti Park és a Pravoszláv Egyház Szerémségi Püspöksége. Összesen 25 kilométernyi erdei út kiépítését tervezik az említett összegből.

Takács Márta, igazgató, Vajdaság Erdői Közvállalat: „Az idei évre 23 km ilyen utat tervezünk kiépíteni, az összértéke 157 millió dinár, a mai napon 53 milliós szerződést írtunk alá, ennyiben segít és járul hozzá a tartományi kormány és a titkárság. Tehát nagy segítség ez nekünk, hiszen voltak évek, amikor egyáltalán nem voltak ilyen pályázatok a tartomány szintjén, és nekünk azért az nagyon nagy segítség, hogy a 150-160 millióból azért egyharmadát így tudjuk fedezni.”

erdei utak
Takács Márta
Vajdaság Erdői Közvállalat

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.