Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szegedi egyetemistákat és vállalkozókat fogadott a szabadkai Csíkos nyomda

2019-05-23
13:08
2019-05-23
15:54
Forrás
Pannon RTV
A Társadalmi Vállalkozási Tanulmányút célja az volt, hogy a gyerekek és a vállalkozók betekintést nyerhessenek egy olyan cég munkájába, amely több megváltozott munkaképességű személyt is foglalkoztat.

A Csíkos nyomdába szervezett tanulmányúton a magyarországi vendégeket Csíkos József, a vállalat alapítója vezette körbe, és mutatta be a vállalkozást. Elmondta, már a cég indulásakor is alkalmaztak megváltozott munkaképességű személyeket.

Csíkos József, tulajdonos, Csíkos Kiadói, Nyomdaipari és Kereskedelmi Vállalat, Szabadka: „32-en vannak jelenleg, az 53-54 foglalkoztatott között, úgyhogy 60 százalék körülbelül, azok akik a fogyatékkal élők. Ezt mi már 1993 óta mint elsők Szerbiában, akik elkezdtünk, mint magánvállalkozók foglalkoztatni őket.”

A tanulmányút egy IPA-pályázat keretén belül valósult meg, amely arra fókuszál, hogy népszerűsítse a szociális szempontból érzékeny vállalkozásokat Szerbiában és Magyarországon egyaránt. Török György, elnök, Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara, Magyarország: „A társadalmi perifériára sodródott emberekről van szó. Az Európai Unió területén 10 százaléka a vállalkozásoknak, akik foglalkoztatnak hátrányos helyzetű embereket, ez körülbelül 11 millió embert tesz ki. Ezeket a jószolgálati dolgokat, amit az Európai Unió teljes mértékben támogat, ezt szeretnénk meghonosítani Szerbiában is, hiszen itt is működnek nagyszerű vállalkozások.”

Török György hozzátette, Szerbiában még nem elterjedt a megváltozott munkaképességű személyek alkalmazása, miközben a vállalatok kötelesek lennének minden huszadik alkalmazott után egy mozgássérültet, vagy egyéb szociálisan hátrányos helyzetű személyt foglalkoztatni.

Csíkos nyomda
Szabadka
szegedi
vállalkozó
egyetemista

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.