Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szegedi egyetemistákat és vállalkozókat fogadott a szabadkai Csíkos nyomda

2019-05-23
13:08
2019-05-23
15:54
Forrás
Pannon RTV
A Társadalmi Vállalkozási Tanulmányút célja az volt, hogy a gyerekek és a vállalkozók betekintést nyerhessenek egy olyan cég munkájába, amely több megváltozott munkaképességű személyt is foglalkoztat.

A Csíkos nyomdába szervezett tanulmányúton a magyarországi vendégeket Csíkos József, a vállalat alapítója vezette körbe, és mutatta be a vállalkozást. Elmondta, már a cég indulásakor is alkalmaztak megváltozott munkaképességű személyeket.

Csíkos József, tulajdonos, Csíkos Kiadói, Nyomdaipari és Kereskedelmi Vállalat, Szabadka: „32-en vannak jelenleg, az 53-54 foglalkoztatott között, úgyhogy 60 százalék körülbelül, azok akik a fogyatékkal élők. Ezt mi már 1993 óta mint elsők Szerbiában, akik elkezdtünk, mint magánvállalkozók foglalkoztatni őket.”

A tanulmányút egy IPA-pályázat keretén belül valósult meg, amely arra fókuszál, hogy népszerűsítse a szociális szempontból érzékeny vállalkozásokat Szerbiában és Magyarországon egyaránt. Török György, elnök, Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara, Magyarország: „A társadalmi perifériára sodródott emberekről van szó. Az Európai Unió területén 10 százaléka a vállalkozásoknak, akik foglalkoztatnak hátrányos helyzetű embereket, ez körülbelül 11 millió embert tesz ki. Ezeket a jószolgálati dolgokat, amit az Európai Unió teljes mértékben támogat, ezt szeretnénk meghonosítani Szerbiában is, hiszen itt is működnek nagyszerű vállalkozások.”

Török György hozzátette, Szerbiában még nem elterjedt a megváltozott munkaképességű személyek alkalmazása, miközben a vállalatok kötelesek lennének minden huszadik alkalmazott után egy mozgássérültet, vagy egyéb szociálisan hátrányos helyzetű személyt foglalkoztatni.

Csíkos nyomda
Szabadka
szegedi
vállalkozó
egyetemista

Most

13:44, Frissítve: 13:58

Évadzáró a szabadkai KDSZ-ben

Évadzárót tartott tegnap este a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház. Nyikolaj Erdman Az öngyilkos című előadást tekinthette meg a közönség a budapesti Szkéné Színház és Forte Társulattól.

Népszerű

Ismét cápát láttak az Adriai-tengerben

A tudósítások szerint a ragadozó most a horvátországi Korčula szigeténél bukkant fel. A szakértők állítják, ugyanarról a cápáról van szó, amelyik néhány nappal korábban jelent meg Makarskánál.