Ugrás a tartalomra
szegedi villamos
Wikimedia Commons/Mr. Furrier

A szegedi villamosok is Szabadkáig járnak majd

2019-09-20
11:07
2019-09-20
11:15
Forrás
VajdaságMA, Délmagyarország
2022-től áll helyre a vasúti forgalom Szabadka és Szeged között, sőt a vonatok után a szegedi villamosok is Szabadkáig járnak majd - írja a Délmagyarország.

Szegeden tárgyalt tegnap a Szeged-Szabadka vasútvonal felújításával foglalkozó magyar–szerb munkabizottság. Az ülés után Lázár János, a fejlesztés magyar kormánybiztosa elmondta, a tervek szerint még idén megkötnek minden szerződést és megállapodást. A szerbiai szakaszt magyar bankhitelből építik, a magyar és a szerb állam közreműködésével. A beruházás értéke a magyar és a szerb oldalon is húszmilliárd forint lesz.

Lázár János magyar kormánybiztos hozzátette, a tervek készen vannak, jövő tavasszal elkezdődhet a munka. Az első cél a vasúti forgalom helyreállítása. Ezt a két állami vasúttársaság fogja szervezni, a következő lépés pedig az lesz, hogy a szegedi villamos el tudjon menni egészen Szabadkáig.

Szeged
Szabadka
villamos
vasút

Most

21:20, Frissítve: 21:39

Sólymos László a Most-Híd új elnöke

Sólymos Lászlót, a Most-Híd korábbi alelnökét választották pártelnöknek a szlovák-magyar vegyespárt mai füleki kongresszusán - jelentette be a párt Facebook profilján.
20:56, Frissítve: 22:05

Irány a világűr!

Közép-európai idő szerint 21 óra 22 perckor lövik ki az Elon Musk által alapított SpaceX űrhajóját a NASA Kennedy Űrközpontból, a floridai Canaveral-ból.
19:37, Frissítve: 20:28

Teljes a káosz Minneapolisban

A hét elején történt rendőri brutalitás miatt utcai zavargások törtek ki. Minnesota állam kormányzója, Tim Waltz a Nemzeti gárda legmagasabb szintű mobilizációját rendelte el.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.