Ugrás a tartalomra
szegedi villamos
Wikimedia Commons/Mr. Furrier

A szegedi villamosok is Szabadkáig járnak majd

2019-09-20
11:07
2019-09-20
11:15
Forrás
VajdaságMA, Délmagyarország
2022-től áll helyre a vasúti forgalom Szabadka és Szeged között, sőt a vonatok után a szegedi villamosok is Szabadkáig járnak majd - írja a Délmagyarország.

Szegeden tárgyalt tegnap a Szeged-Szabadka vasútvonal felújításával foglalkozó magyar–szerb munkabizottság. Az ülés után Lázár János, a fejlesztés magyar kormánybiztosa elmondta, a tervek szerint még idén megkötnek minden szerződést és megállapodást. A szerbiai szakaszt magyar bankhitelből építik, a magyar és a szerb állam közreműködésével. A beruházás értéke a magyar és a szerb oldalon is húszmilliárd forint lesz.

Lázár János magyar kormánybiztos hozzátette, a tervek készen vannak, jövő tavasszal elkezdődhet a munka. Az első cél a vasúti forgalom helyreállítása. Ezt a két állami vasúttársaság fogja szervezni, a következő lépés pedig az lesz, hogy a szegedi villamos el tudjon menni egészen Szabadkáig.

Szeged
Szabadka
villamos
vasút

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.