Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Székelykevén is elkezdődött a felkészítés az e-agrár rendszerre való átállásra

2023.02.09
13:51
2023.02.09
16:51
Forrás
Pannon RTV
Március 16-ig minden gazdának fel kell készülnie a használatára, és igényelni az elektronikus azonosítószámot. Ebben nagy segítséget jelent a helyi falugazdász.

Kató Tivadar székelykevei termelő szerint nagyban megkönnyíti a mezőgazdászok munkáját a faluban működő falugazdász iroda. Úgy véli, sok időt takarít majd meg annak köszönhetően, hogy a jövőben elektronikus formában intézheti gazdaságának ügyeit.

„Nagyon megkönnyíti ez az iroda az embereknek a dolgát, mert nem kell elmenni a községbe, a kovini községbe, és ez most nagyon jó, mert sokszor sok időt vártunk a trezoroknál, nem lehetett elintézni a papírokat, vissza kellet jönni, máskor menni, hát én gondolom, hogy sok embernek megkönnyíti a dolgát.”

Csóti Imre másfél éve dolgozik Székelykeve falugazdászaként. Tapasztalatai szerint egyre többen fordulnak hozzá bizalommal.

„A mai napon azért gyűltünk össze, mert tudjuk jól, hogy Szerbiában életbe lép a rendelet, miszerint április elsejétől működésbe lép az e-agrár rendszer. Többé nem kell papíron írogatni, mert minden elektronikusan fog történni. Ahhoz, hogy elinduljon elektronikus módon, a legelső lépés, hogy az azonosító számot kikérjék. Ma ezt fogjuk elvégezni és segíteni a termelőknek, hogy ezt kikérjék, ez a legelső lépés.”

A mezőgazdasági tevékenységek támogatása céljából megnyílt falugazdász irodában a tanácsadások mellett rendszeresen tartanak különböző, a termelők számára érdekes és fontos tájékoztató előadásokat is.

Székelykeve
e-agrár
földműves

Most

16:27, Frissítve: 16:57

Új kutat fúrnak Csantavéren

A régiek már elavultak, ezért december óta egy újat fúrnak, amely beüzemeltetése a nyár végén esedékes. A helyieknek egyébként szerencséjük van, mert a település talajában jó minőségű vízre lehet bukkanni, amely nem tartalmaz arzént.
15:02, Frissítve: 16:24

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 16:25

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.