Ugrás a tartalomra

Szeptember 1-től drágul az áram

2022.07.28
11:59
2022.07.28
18:14
Forrás
Pannon RTV, Szerbiai RTV
Kritikus 8 hónap elé nézünk, hiszen máris gondjaink vannak a vízellátással és az aszállyal - mondta Aleksandar Vučić a Belgrád a vízen projekt építkezési munkálatainak megtekintésekor.

A szerb elnök hozzátette, a Duna alacsony vízállása az áram- és víztermelésben is problémákat okoz, sőt a szénszállítást is hátráltatja. A gáz árával kapcsolatban Vučić azt nyilatkozta, hogy a polgároknak kevesebb, mint 10 százalékos áremelkedéssel kell számolniuk, amely jóval kedvezőbb más országokhoz viszonyítva. A villanyáram is drágul Szerbiában - mondta a szerb államfő.

Aleksandar Vučić, köztársasági elnök, Szerbia: „A villanyáram árának növekedése minimális lesz és ez áremelkedés nem fogja veszélyeztetni az emberek életszínvonalát, még a legszegényebbekét sem. Ami pedig a gáz árát illeti, azt mondtuk, hogy az áremelkedés minimális lesz, ami hihetetlen, hiszen egyes országokban az árak 350-1000 százalékkal ugrottak meg, nálunk pedig kevesebb, mint 10 százalékos áremelkedéssel kell számolniuk a polgároknak. Igyekszünk a vállalkozásoknak is minél jobb feltételeket biztosítani, mert továbbra is szeretnénk német, japán, kínai, amerikai, francia és más befektetőket is bevonzani országunkba.”

Szeptember elsejétől az áram kilowatt-óránkénti átlagára 6.5 százalékkal emelkedik majd, így 8,144 dinár lesz. Az első számlák a megemelt árakkal októberben érkeznek majd.

Aleksandar Vučić
áram

Most

12:57, Frissítve: 13:05

Migránsügyben a helyzet változatlan

Tele van az erdő migránsokkal Szabadka külvárosában, a magyar határhoz közeli Makkhetes városrészben. A helyiek be sem mernek menni az egykor népszerű, hatalmas kirándulóhelyre.
11:56

Casper Ruud harmadik a világranglistán

A norvég Casper Ruud a szöuli negyeddöntős búcsúja után a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza a férfi teniszezők világranglistáján, melyet a spanyol Carlos Alcaraz vezet.
11:41, Frissítve: 11:48

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.