Ugrás a tartalomra
TANJUG/ZORAN ZESTIC/bs

Szerb-magyar együttműködéssel jött létre gyümölcsfeldolgozó Ariljén

2020.06.08
12:58
Forrás
Tanjug
A cél: minőségi gyümölcsleveket és dzsemeket gyártani.

Az élelmiszeriparba való beruházás fontos a szerb Bruttó Hazai Termék és a gazdasági növekedés számára, az állam minden jó kezdeményezést támogatni fog - hangsúlyozta Ana Brnabić szerb miniszterelnök a településen a vállalkozókkal folytatott megbeszélésén.

Azt a gyümölcsfeldolgozó gyárat látogatta meg, amely Szerbia és Magyarország együttműködésének eredményeként jött létre.

TANJUG/ZORAN ZESTIC/bs

A szerb kormányfő elmondta, a cél az, hogy minőségi gyümölcsleveket és dzsemeket gyártsanak, a magyar partner pedig a piacot biztosítja, és az oroszországi kivitelre fókuszálnak. A gyár őszig megkezdi a munkát. A cégnek 25-30 alkalmazottja lesz, kapacitása pedig óránkénti 12 tonna és körülbelül heti 120 ezer üveg dzsem.

együttműködés
szerb-magyar
gyümölcsfeldolgozó
Arilje
beruházás
gyümölcslé
dzsem
Ana Brnabić

Most

18:45, Frissítve: 18:58

Dušan Duda Ivkovićra emlékeztek a parlamentben

Aleksandar Vučić szerb államfő azt mondta, büszke arra, hogy Szerbiának volt egy ilyen embere, aki bár fizikailag eltávozott, de soha nem hagyja el Szerbiát, és az ország sem fogja őt elfelejteni.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.