Ugrás a tartalomra
TANJUG/ZORAN ZESTIC/bs

Szerb-magyar együttműködéssel jött létre gyümölcsfeldolgozó Ariljén

2020.06.08
12:58
Forrás
Tanjug
A cél: minőségi gyümölcsleveket és dzsemeket gyártani.

Az élelmiszeriparba való beruházás fontos a szerb Bruttó Hazai Termék és a gazdasági növekedés számára, az állam minden jó kezdeményezést támogatni fog - hangsúlyozta Ana Brnabić szerb miniszterelnök a településen a vállalkozókkal folytatott megbeszélésén.

Azt a gyümölcsfeldolgozó gyárat látogatta meg, amely Szerbia és Magyarország együttműködésének eredményeként jött létre.

A szerb kormányfő elmondta, a cél az, hogy minőségi gyümölcsleveket és dzsemeket gyártsanak, a magyar partner pedig a piacot biztosítja, és az oroszországi kivitelre fókuszálnak. A gyár őszig megkezdi a munkát. A cégnek 25-30 alkalmazottja lesz, kapacitása pedig óránkénti 12 tonna és körülbelül heti 120 ezer üveg dzsem.

együttműködés
szerb-magyar
gyümölcsfeldolgozó
Arilje
beruházás
gyümölcslé
dzsem
Ana Brnabić

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.