Ugrás a tartalomra
TANJUG/ZORAN ZESTIC/bs

Szerb-magyar együttműködéssel jött létre gyümölcsfeldolgozó Ariljén

2020.06.08
12:58
Forrás
Tanjug
A cél: minőségi gyümölcsleveket és dzsemeket gyártani.

Az élelmiszeriparba való beruházás fontos a szerb Bruttó Hazai Termék és a gazdasági növekedés számára, az állam minden jó kezdeményezést támogatni fog - hangsúlyozta Ana Brnabić szerb miniszterelnök a településen a vállalkozókkal folytatott megbeszélésén.

Azt a gyümölcsfeldolgozó gyárat látogatta meg, amely Szerbia és Magyarország együttműködésének eredményeként jött létre.

TANJUG/ZORAN ZESTIC/bs

A szerb kormányfő elmondta, a cél az, hogy minőségi gyümölcsleveket és dzsemeket gyártsanak, a magyar partner pedig a piacot biztosítja, és az oroszországi kivitelre fókuszálnak. A gyár őszig megkezdi a munkát. A cégnek 25-30 alkalmazottja lesz, kapacitása pedig óránkénti 12 tonna és körülbelül heti 120 ezer üveg dzsem.

együttműködés
szerb-magyar
gyümölcsfeldolgozó
Arilje
beruházás
gyümölcslé
dzsem
Ana Brnabić

Most

17:31, Frissítve: 17:36

Beléphetnek Magyarországra az ott érettségiző diákok

Beléphetnek Magyarország valamennyi megnyitott határátkelőhelyén azok a külföldön tartózkodó diákok, akik az érettségi vizsgán történő részvételüket igazolni tudják az intézmény vizsgabehívójával, május 2-a és 26-a, valamint június 2. és 26. között.
16:19, Frissítve: 17:29

Védjük meg a tavasz hírnökeit!

A több napig tartó hideg és csapadékos tavaszi időjárás különösen megnehezíti a fecskék életét. A hűvös időben a madarak kevés repülő rovart találnak, ami egyébként a kizárólagos táplálékukat jelenti. Mi segíthetünk, hogy túléljék rossz a időt!

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!