Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/John Minćillo

Szerbia 40 000 munkahelyet mentett meg azzal, hogy elítélte az Ukrajna elleni támadást?

2022.03.06
11:35
Forrás
Blic
A Blic forrásai szerint két nappal a szavazás előtt a szerb kormány olyan figyelmeztetést kapott, ha nem támogatja a határozatot, akkor kivonulnak az országból a nagy német vállalatok.

Szerbia 40 ezer munkahely megszűnését gátolta meg azzal, hogy az ENSZ-ben elítélte az Ukrajna elleni orosz támadást. A német vállalatok gazdasági szereplésük lezárását állítólag azzal indokolták volna, hogy nem világos, mi Szerbia álláspontja az ukrán válságról. Időközben már néhány olyan cég, amely befektetni szándékozott az országban, megváltoztatta a tervét, és Lengyelországot választotta. Ha Szerbia nem csatlakozik a támadást elítélő országokhoz, akkor egy hét alatt a legjelentősebb német beruházók hagyták volna el az országot, ami a gazdasági katasztrófa kezdetének számított volna - mondják a szakértők. Szerintük más európai államok vállalatai is követték volna a németek példáját - írja a Blic.

Ukrajna
Oroszország
ENSZ

Most

07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű