Ugrás a tartalomra

Szerbia gazdaságának naponta 50 ezer eurós veszteséget okoz a jég a Dunán

2017-01-26
08:42
A folyami forgalom leállításával a kőolajbeszállítóknak és a búzaexportőröket hatalmas a kára
A folyami forgalom leállításával a kőolajbeszállítóknak és a búzaexportőröket hatalmas a kára. A legutóbbi adatok szerint 390 ezer tonna kenyérgabona vesztegel a folyón, a termény értéke 70 millió euró. A gazdasági szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy az árufelhalmozódás kihat a búza értékesítési feltételeire - a kialakult többlet árcsökkenést okozhat. A kőolajipari termékek forgalmazói pedig azt mondják, a jégtorlaszoknak ők a legnagyobb áldozatai, mivel a Szerbiába beszállított üzemanyag szinte teljes egészében folyami úton érkezik. (Vajdasági RTV)
búza
kőolaj
Duna
jég
szállítmányozás
anyagi kár

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.
09:53, Frissítve: 10:03

Juhtenyésztés: igen vagy nem?

Elégedetlenek a vajdasági juhtenyésztők, de bíznak abban, hogy a lassanként emelkedő árak miatt a jövőben is érdemes lesz birkák és bárányok tenyésztésével foglalkozni.
08:43

Pártok közti párbeszéd kezdődik

A szerb köztársasági parlament égisze alatt, az Európai Parlament közvetítésével a pártok közötti párbeszéd ma Ivica Dačićtyal, a szerb parlament elnökének videokonferenciájával kezdődik.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.