Ugrás a tartalomra
Tanjug/Tara Radovanovic

„Szerbia jó hely a befektetések számára”

2021.04.24
15:01
2021.04.24
20:28
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Aleksandar Vučić részt vett Smederevska Palankán a dél-koreai Kyungshin Cable gyár megnyitóján.

Aleksandar Vučić azt mondta, Szerbia jó hely a befektetések számára. A szerb államfő hozzátette, az új beruházások helyben tartják a fiatalokat, megakadályozzák azt, hogy külföldön keressenek munkát. A gyárban, ahol csúcstechnológiájú elektromos jármű akkumulátorokhoz gyártanak alkatrészeket, jelenleg 249 alkalmazott dolgozik, ebből valamivel kevesebb, mint 200 nő - tette hozzá Vučić. A tervek szerint a cég 2022 végéig 700 embernek ad majd munkát. A beruházás értéke 20 millió euró.

Aleksandar Vučić, szerb államfő: „Nagy dolog ez Smederevska Palankának, nagy dolog Velika Planának, az egész körzetnek és Szerbiának. Főként, hogy mindezt a koronavírus-járvány ideje alatt értük el. Itt van velünk a koreai fejlesztési ügynökség is, további koreai beruházásokra számítunk. Sok mindent tervezünk még tenni az elkövetkező időszakban, de ez nagy ösztönzés lesz, jelentősen megnőnek majd Smederevska Palanka község bevételei, és ezt a pénzt különféle infrastrukturális projektekre fordíthatja.”

Szerbia
Aleksandar Vučić
Smederevska Palanka
Kyungshin Cable

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.