Ugrás a tartalomra
Szijjártó, Antic, Petkova sajtótájékoztatója
Tanjug/Filip Kraincanic/bk

Szerbia, Magyarország és Bulgária a Török Áramlatra készül csatlakozni

2018-06-13
17:02
2018-06-13
20:39
Forrás
Tanjug
A régió stabilitása és a biztos energiaellátás Szerbia, Magyarország és Bulgária közös célja - jelentette ki Aleksandar Antić szerb energetikai miniszter.

A régió stabilitása és a biztos energiaellátás Szerbia, Magyarország és Bulgária közös célja - jelentette ki Aleksandar Antić, miután találkozott Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszterrel, valamint Temenuzska Petkova bolgár hivatali kollégájával Belgrádban. Országaink a Török Áramlatra való csatlakozásra készülnek - tette hozzá a szerb energetikai miniszter. Kiemelte, közös energetikai projekteken dolgoznak a térség energiabiztonságának növelése érdekében.

Aleksandar Antić, energetikai miniszter, Szerbia: „Egyetértünk abban, hogy szükséges biztosítani Európa ennek a részének a sokkal biztosabb gázellátását új projektekkel, amelyek lehetővé teszik, hogy mindhárom ország energetikai szempontból biztonságosabb legyen.”

Szerbia
Magyarország
Bulgáris
Szijjártó
Antić

Most

10:47, Frissítve: 11:08

Szeretem a nagyszüleimet

A topolyai Családfa elnevezésű civil szervezet képzőművészeti és irodalmi pályázatot hirdet, melynek célja, hogy kiemeljük a nagyszülők fontos szerepét a családban.

Népszerű

Motoros baleset a Majsai úton

Baleset történt szerda este Szabadkán a Majsai úton. A szemtanúk elmondása szerint egy motoros közlekedett Makkhetes irányába, amikor a kanyarban lévő kis utcából egy autó kihajtott elé.

Megnyitottak Szerbia-szerte a Lidl áruházak

A cégóriás olyan termékeket dobott piacra, amelyek eddig Szerbiában nem voltak jelen. A német lánc szerbiai megjelenését már hónapok óta nagy várakozás előzte meg.