Ugrás a tartalomra
Szijjártó, Antic, Petkova sajtótájékoztatója
Tanjug/Filip Kraincanic/bk

Szerbia, Magyarország és Bulgária a Török Áramlatra készül csatlakozni

2018-06-13
17:02
2018-06-13
20:39
Forrás
Tanjug
A régió stabilitása és a biztos energiaellátás Szerbia, Magyarország és Bulgária közös célja - jelentette ki Aleksandar Antić szerb energetikai miniszter.

A régió stabilitása és a biztos energiaellátás Szerbia, Magyarország és Bulgária közös célja - jelentette ki Aleksandar Antić, miután találkozott Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszterrel, valamint Temenuzska Petkova bolgár hivatali kollégájával Belgrádban. Országaink a Török Áramlatra való csatlakozásra készülnek - tette hozzá a szerb energetikai miniszter. Kiemelte, közös energetikai projekteken dolgoznak a térség energiabiztonságának növelése érdekében.

Aleksandar Antić, energetikai miniszter, Szerbia: „Egyetértünk abban, hogy szükséges biztosítani Európa ennek a részének a sokkal biztosabb gázellátását új projektekkel, amelyek lehetővé teszik, hogy mindhárom ország energetikai szempontból biztonságosabb legyen.”

szerbia
magyarország
Bulgáris
Szijjártó
Antić

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Nagyon komolyan romlik a föld minősége

Az elsivatagosodást bemutató világatlasz új kiadása szerint a népességnövekedés és a fogyasztási szokások változása minden korábbinál nagyobb nyomást gyakorolnak a Föld természeti erőforrásaira.
20:34, Frissítve: 20:42

Indul a Vajdaság Vizei regatta

Már május elején beteltek a helyek a jubiláris 10. Vajdaság Vizei regattára, amelyet június 22-e és július 1-je között tartanak meg.
20:15, Frissítve: 20:24

Aranyérmes a magyar férfi kardcsapat

A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az újvidéki Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután a fináléban 45-33-ra legyőzte az olasz együttest.
19:05

Đoković a bolgár Dimitrovot verte

Novak Đoković megnyerte nyolcaddöntős mérkőzését is az angliai Queensben megrendezett füves pályás tenisztornán, miután két szettben legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot.

Népszerű

Traktor

Útlezárást szerveznek június 11-én, hétfőn

A Szerbiai Termelők Független Társulása egy órás figyelmeztető útlezárást szervez június 11-én, hétfőn reggel 8 óra 30 perckor. A megmozdulást az üzemanyag magas ára miatti elégedetlenség váltotta ki.