Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szerbia a múlt hónapban 40 millió eurót költött áramimportra

2022.12.02
07:23
Forrás
Szerbiai RTV
Novemberben 40 millió euró értékben importált villamosenergiát Szerbian - közölte Dubravka Đedović. A szerb bányászati és energetikai miniszter hangsúlyozta, decemberben még többet szeretnének, mintegy 50 millió euró értékben.

A januári hónap minden bizonnyal még hidegebb lesz, így 2023 első hónapjában még több pénzt kell majd a villamosenergia behozatalára szánni - emelte ki a politikus. Mindez jelentős kiadás Szerbia számára, de ezzel nem csak mi küzdünk, hanem Európa többi országa is - fogalmazott. Đedović emlékeztetett, minden európai segítség nagyon jól jön az országnak.

áram
villanygazdaság
Szerbia
Dubravka Đedović

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 14:09

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.