Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pannon RTV/Huszár Krisztián

Szerbia nem szállíthat uborkát Bosznia-Hercegovinába

2019-08-27
14:24
Forrás
eKapija
A boszniai Szerb Köztársaság megtiltotta a Szerbiából való uborka beszállítását.

A növényegészségügyi felügyelőség egy véletlen szúrópróba és ellenőrzés folyamán nagyobb mennyiségű szermaradványt talált több mint 20 ezer kilogramm konzervuborka-szállítmányban, így tilalmat rendelt el annak a beszállítására. A bijeljinai laborvizsgálat alátámasztotta, hogy a megengedettnél magasabb szinten volt a szermaradvány a szállítmányban, ezért azt visszaküldte a beszállító cégnek, majd elrendelte az uborka megsemmisítését.

Bosznia-Hercegovina
uborka
kivitel
tilalom

Most

07:10, Frissítve: 07:17

A héten marad a változékony időjárás

Csapadékos, változékony hetünk lesz. Nem kizárt a mennydörgéssel kísért zivatar sem, amelyet jégeső kísérhet. A június hozhat változást, napsütést, szárazabb időt.
06:55

Tíznapos nemzeti gyász Spanyolországban

Ma tíznapos nemzeti gyász kezdődik Spanyolországban a koronavírus-járvány áldozatainak emlékére. A gyász idejére félárbócra engedik a közintézményekre kihelyezett zászlókat.
22:35

A VIVE 25 éve

Nagy várakozás előzi meg a VIVE magyarnóták és csárdások fesztiváljának szeptember 26-ra és 27-re tervezett 25 éves jubileumi ünnepségét.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.