Ugrás a tartalomra
Tanjug/Szerbia Gazdasági Minisztériuma/Zoran Vujasinović

Szerbia vonzó a magyarországi befektetők számára

2023.02.04
10:27
2023.02.04
11:08
Forrás
Tanjug
A magyarországi cégek Szerbiában terveznek befektetni. Magyar vállalkozások képviselőivel tárgyalt pénteken Belgrádban Rade Basta Szerbia gazdasági minisztere.

A tárcavezető elmondta, hogy gazdasági szempontból Magyarország Szerbia stratégiai partnere és ez a jövőben is így lesz. Hozzátette, hogy Szerbia jó választás a befektetők számára, mert a világválság idején is stabil gazdasági környezetet tud biztosítani. Ez mellett jó lehetőség a befektetésre azaz 58 cég is, amelyeket a minisztérium ajánl privatizációra – emelte ki a gazdasági miniszter. A magyarországi cégek befektetése közös érdek – húzta alá Rade Basta.

Rade Basta
befektetés

Most

16:27

Új kutat fúrnak Csantavéren

A régiek már elavultak, ezért december óta egy újat fúrnak, amely beüzemeltetése a nyár végén esedékes. A helyieknek egyébként szerencséjük van, mert a település talajában jó minőségű vízre lehet bukkanni, amely nem tartalmaz arzént.
15:02, Frissítve: 16:24

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 16:25

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.