Ugrás a tartalomra
FOTO TANJUG/ STR/ bg

Szerbiába jöhet a világ egyik legnagyobb befektetési csoportja

2021.07.21
14:57
2021.07.21
17:07
Forrás
Szerbiai RTV
Az amerikai Goldman Sachs azt fontolgatja, hogy befektet az országban.

A világ egyik legnagyobb befektetési csoportja, az amerikai Goldman Sachs azt fontolgatja, hogy befektet Szerbiába. Erről tárgyaltak New Yorkban a szerb küldöttség tagjai, Ana Brnabić és a vállalat képviselői.

A szerb miniszterelnök elmondta, a cég egyelőre nincs jelen a régióban, de bízik benne, hogy ez hamarosan megváltozik. Brnabić kétnapos New York-i látogatásán arról is beszélt, hogy Szerbia minden feltételnek eleget tett ahhoz, hogy egy ilyen kaliberű informatikai cég befektessen az országba

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: "Ez legalább 120 új munkahelyet jelent a számunkra, amelyek a következő egy évben válnak elérhetővé. Azért, mert azt mondták, hiteles partnerre van szükségünk, olyan országra, amely befektet az oktatásba és a tudományba. Olyan ország kell nekik, amely adókedvezményeket ad a kutatáshoz, a fejlesztéshez és az innovációhoz."

Goldman Sachs
befektetés
New York
Ana Brnabić
Ana Brnabić

Most

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.