Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sava Radovanovic/nr

Szerbiában egyre alacsonyabb a munkanélküliségi ráta

2018-09-24
15:19
2018-09-24
15:25
Forrás
Beta
Azért kell Szerbiának a munkanélküliséggel szembesülnie, mert sok embernek nem megfelelő a képzettsége és a képességei - mondta Zoran Martinović, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat igazgatója.

Azért kell Szerbiának a munkanélküliséggel szembesülnie, mert sok embernek nem megfelelő a képzettsége és a képességei - mondta Zoran Martinović, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat igazgatója azon a belgrádi konferencián, amelyen tíz ország munkaközvetítő szervezeteinek képviselői vesznek részt a délkelet-európai régióból. Martinović hangsúlyozta, Szerbiában egyre alacsonyabb a munkanélküliségi ráta. Jelenleg 11,9 százalékos, csaknem 3 százalékkal kevesebb, mint az év első negyedében. Ennek ellenére tenni kell az állástalanság megfékezéséért. A megoldást a tovább- és átképzések jelentenék - tette hozzá. Erről is szó van a kétnapos konferencián.

Szerbia
munkanélküliség
foglalkoztatás

Most

20:49, Frissítve: 21:08

Gloria Victis – 1956

200 vajdasági fiatal vesz részt a Rákóczi Szövetség Gloria Victis – 1956 elnevezésű rendezvénysorozatában.
19:38, Frissítve: 21:49

10 éves a Szerb Haladó Párt

10 éves fennállását ünnepelte ma a Szerb Haladó Párt. A kraljevói sportcsarnokban megtartott eseményre az SZHP elnöke, Aleksandar Vučić Tomislav Nikolićtyal, a párt korábbi elnökével érkezett.

Népszerű

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.
utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.

Drogfogás Zentán

13 kilogramm marihuánát és egyéb kábítószert koboztak el Zentán a rendőrök.