Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sava Radovanovic/nr

Szerbiában egyre alacsonyabb a munkanélküliségi ráta

2018-09-24
15:19
2018-09-24
15:25
Forrás
Beta
Azért kell Szerbiának a munkanélküliséggel szembesülnie, mert sok embernek nem megfelelő a képzettsége és a képességei - mondta Zoran Martinović, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat igazgatója.

Azért kell Szerbiának a munkanélküliséggel szembesülnie, mert sok embernek nem megfelelő a képzettsége és a képességei - mondta Zoran Martinović, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat igazgatója azon a belgrádi konferencián, amelyen tíz ország munkaközvetítő szervezeteinek képviselői vesznek részt a délkelet-európai régióból. Martinović hangsúlyozta, Szerbiában egyre alacsonyabb a munkanélküliségi ráta. Jelenleg 11,9 százalékos, csaknem 3 százalékkal kevesebb, mint az év első negyedében. Ennek ellenére tenni kell az állástalanság megfékezéséért. A megoldást a tovább- és átképzések jelentenék - tette hozzá. Erről is szó van a kétnapos konferencián.

Szerbia
munkanélküliség
foglalkoztatás

Most

20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.