Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Szerbiában még nem jelent meg az afrikai sertéspestis

2019-02-23
18:01
Forrás
Szerbiai RTV
Számos megelőző intézkedést vezettek be Szerbiában annak érdekében, hogy ne jelenjen meg az országban az afrikai sertéspestis - nyilatkozták a Tanjugnak a szerbiai mezőgazdasági minisztériumnál.

Leszögezik, eddig még nincs fertőzött állat az országban. Megkezdték a vaddisznók kilövését Vajdaság keleti részén, továbbá fokozottabb ellenőrzés van érvényben a román-szerb határon. Az illetékesek felhívják a sertéstartók figyelmét, hogy fokozottan tartsák be a higiéniai szabályokat, érdemes az állatokat zárt, rendszeresen fertőtlenített ólban tartani, továbbá korlátozni kell az idegenek belépését a sertésfarmokra. A sertéspestisre nincs gyógyszer, ha felüti a fejét, az állományt el kell pusztítani - mondják a szakemberek.

afrikai sertéspestis
Szerbia

Most

15:46, Frissítve: 16:57

Az IT új otthonát adták át Szabadkán

Átadták Szabadkán a Digital Hive Kkt. közepes léptékű gazdasági fejlesztés információs technológiai központját a magyar kormány támogatásával, a Prosperitati Alapítvány szervezésében.
15:10

Ismét hőhullám érheti el Nyugat-Európát

A jövő héten ismét hőhullám érheti el Nyugat-Európát - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken Facebook-oldalán. Magyarországot ez a hőhullám várhatóan érdemben nem érinti.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.