Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Szerbiában is megjelent az afrikai sertéspestis, hivatalosan is megerősítették

2019-08-13
16:30
2019-08-13
17:41
Forrás
Pannon RTV
Három Mladenovac közeli faluban jelent meg a fertőzés, amit a madridi laboratórium eredményei is megerősítettek - jelentette be Branislav Nedimović.

A mezőgazdasági tárcavezető elmondta, 15 napja merült fel a gyanú, hogy a Mladenovac melletti Rabovac faluban megjelent a fertőzés. Ekkor hozták meg az intézkedést, ami szerint a Mladenovac körüli három kilométer sugarú körben található területet fertőzött zónának minősítik. Nedimović szerint elszigetelt esetről van szó, ugyanakkor a megelőzés most a legfontosabb feladat. Egyértelmű szabályzatot kell megfogalmazni a sertések tenyésztéséről, a vadászatról, valamint a határátkelőkön történő figyelmeztetésről. A mezőgazdasági miniszter szerint minden sertés elhullását fenntartásokkal kell kezelni és állatorvosi vizsgálat alá kell vetni, hogy kiderüljön az ok.

Branislav Nedimović, mezőgazdasági miniszter, Szerbia: „Sajnos, két évnyi afrikai sertéspestis elleni harc után most megerősíthetem, hogy a madridi laboratórium eredményei alapján jelen van az afrikai sertéspestis három ponton, három Mladenovac környéki faluban. Ez tény. Amint észleltük a probléma létezését, megtettünk minden szükséges megelőző intézkedést annak érdekében, hogy ne terjedjen a fertőzés.”

afrikai sertéspestis
sertéshús
sertéstenyésztés
Branislav Nedimović

Most

Népszerű

kokain por

Kokainfogás Röszkén

Százmillió forint értékű kokainfogás volt a röszkei határátkelőn – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Pöcegödörbe dobta kisbabáját

Megölte újszülött gyermekét egy 25 éves nő az Apatin melletti Szondon. Sajtóinformációk szerint az anya a csecsemőt az udvarban található szennyvízgödörbe dobta.