Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

A szerbiai és magyarországi vállalkozások közötti kapcsolatteremtés a cél

2022.05.19
22:42
2022.05.20
17:54
Forrás
Pannon RTV
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara képviselői üzleti fórumot szerveztek Törökbecsén.

Az együttműködés további erősítése, fejlesztése volt a központi témája annak az üzleti fórumnak. Vajdasági és bosznia-hercegovinai kamarák vezetői vettek részt a rendezvényen.

A résztvevő régiók gazdasági erősítése, az idegenforgalmi és infrastrukturális fejlesztések valamint az új anyagi források felkutatása szerepeltek a fórum középpontjában. A Művelődési Házban megtartott eseményen beszámoltak a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 2019-ben nyitott törökbecsei irodájának munkájáról is. Kismárton Ottó, koordinátor, törökbecsei irodavezető, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara: „Törökbecsére vonatkozóan érdeklik a varrodák. Az oka az, hogy a magyar vállalatok sokan dolgoztak Ukrajnában, és ahogy most ott háború lett, a gyárak le lettek bombázva, most keresnek mást, nem piacot, hanem más helyet, ahol termelni fognak.”

Pannon RTV/Zséli Ágnes

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával zajló, gyümölcsöző együttműködés lehetőségeket tud teremteni az itthon maradás szempontjából is. Link Lajos, vezető, Aracs Turizmus, Törökbecse: „Az a lehetőség a fiatalok számára nyitott, hogy nem kell, hogy elvándoroljanak, hisz itthon maradhatunk, a szaktudásunkkal, a nyelvtudásunkkal és ez által a híd ami összeköt bennünket, olyan fiatalságnak a további életlehetőségét tudja idehaza biztosítani, hogy európai szinten Európát elhozzuk ide Vajdaság és Szerbia eme részére.”

Pannon RTV/Zséli Ágnes

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara célja a szerbiai és magyarországi vállalkozások közötti kapcsolatteremtés serkentése. Bornemisza Miklós, alelnök, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Nemzetközi és Külgazdasági Kollégium: „Azzal akarunk hozzájárulni egy üzleti sikerhez, hogy mi már tudjuk, hogy az Unió környékén hogy is kell vállalkozni, mit is kell ahhoz csinálni, hogy az megkapja azokat a támogatásokat, amik nélkül nagyon nehéz azt az igényt teljesíteni, amit az Unió mond.”

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara képviselői az elkövetkező napokban Törökbecse mellett üzleti fórumot szerveznek Kevevárán és Delibláton is.

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

Most

21:35

Waldorffeszt Zebegényben

Emberközpontú oktatási módszer, amely elsősorban a gyerekek gyakorlati, kreatív és szociális képességeik fejlesztésére koncentrál - ez a Waldorf-pedagógia.
18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű