Ugrás a tartalomra
Tanjug/designermikele/illusztráció

A szerbiai hidak fele felújításra szorulna

2018-09-05
13:51
Forrás
VajdaságMa
A hidak összeomlásának legfőbb oka a pénzhiány. Felépítik a hidakat, de nem tartják karban őket, jelentette ki Aleksandr Cvetanović, az Építőmérnöki Kar nyugalmazott professzora.

Cvetanović, az építésügyi minisztérium egykori államtitkára a Prva televízió reggeli műsorának vendégeként elmondta, a szerbiai hidak 50 százaléka felújításra szorul, nekünk viszont nincs pénzünk egynek a felújítására sem, nemhogy az 50 százalékéra. A professzor úgy fogalmazott, 16.000 kilométer út van szétesőben, és nemcsak felépíteni kell egy hidat, karban is kell azt tartani. 

híd
Aleksandr Cvetanović
felújítás

Most

18:42, Frissítve: 18:49

Szalonnavásárt tartottak Ferenchalmon

Az eseményen húsfeldolgozással foglalkozó magánszemélyek és vállalatok állították ki portékájukat. A bírálóbizottság 300 szalonnaminta közül választotta ki a legjobbat.
15:37, Frissítve: 15:42

5 nap alatt 25 ezer bírság

Egyelőre így áll a hétfőn kezdődött fokozott közúti ellenőrzési akció Szerbiában. A szabálysértések java részét gyorshajtás, ittas vezetés és a biztonsági öv használatának elmulasztása tette ki.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Fejműtét és császármetszés egyidőben

Fejműtétet és császármetszést hajtottak végre egyszerre egy 31 éves nőn belgrádi orvosok. A kilencedik hónapban járó terhes asszony elesett, és fejsérülést szenvedett.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.