Ugrás a tartalomra

A szerbiai Société Générale Bank már az OTP tulajdona

2019.09.25
09:49
2019.09.25
13:57
Forrás
Novosti, MTI
A szerbiai OTP ezzel a második legfontosabb szereplőjévé vált az ország bankpiacának.

Megvette a szerbiai Société Générale Bankot a szerbiai OTP Bank – tudta meg a belgrádi sajtó. A két bankcsoport még tavaly decemberben jelentette be a tranzakciót, de mostanáig várniuk kellett a Szerbiai Nemzeti Bank jóváhagyására. Az OTP ezzel a vásárlással, valamint az áprilisban megvett Vajdasági Bankkal a szerbiai bankpiac csúcsa közelébe ér, rögtön a Banca Intesa után, amelynek a piaci részesedése mintegy 16 százalékos. A Société Générale Bank részesedése 8,4, a Vajdasági Banké pedig 5,7 százalék volt, így az OTP-nek most már 14 százalékos a piaci részesedése Szerbiában. Az integráció első eredményei alapján a szerbiai OTP Bank fiókainak száma 6 egységgel 148-ra, az alkalmazotti létszám 85 fővel, mintegy 4 százalékkal csökkent.

Société Générale Bank
OTP
OTP bank
vásárlás
adásvétel
bank
bankszektor
piaci részesedés

Most

15:53, Frissítve: 17:28

Élő könyvtár az óbecsei Than Emlékházban

Második alkalommal szerveztek élő könyvtárt az óbecsei Than Emlékházban: a rendezvényen az élő könyveket diszkriminált, sérült vagy egyéb hátrányos helyzetben élő gyerekek és felnőttek személyesítették meg.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.