Ugrás a tartalomra

A szerbiai Société Générale Bank már az OTP tulajdona

2019.09.25
09:49
2019.09.25
13:57
Forrás
Novosti, MTI
A szerbiai OTP ezzel a második legfontosabb szereplőjévé vált az ország bankpiacának.

Megvette a szerbiai Société Générale Bankot a szerbiai OTP Bank – tudta meg a belgrádi sajtó. A két bankcsoport még tavaly decemberben jelentette be a tranzakciót, de mostanáig várniuk kellett a Szerbiai Nemzeti Bank jóváhagyására. Az OTP ezzel a vásárlással, valamint az áprilisban megvett Vajdasági Bankkal a szerbiai bankpiac csúcsa közelébe ér, rögtön a Banca Intesa után, amelynek a piaci részesedése mintegy 16 százalékos. A Société Générale Bank részesedése 8,4, a Vajdasági Banké pedig 5,7 százalék volt, így az OTP-nek most már 14 százalékos a piaci részesedése Szerbiában. Az integráció első eredményei alapján a szerbiai OTP Bank fiókainak száma 6 egységgel 148-ra, az alkalmazotti létszám 85 fővel, mintegy 4 százalékkal csökkent.

Société Générale Bank
OTP
OTP bank
vásárlás
adásvétel
bank
bankszektor
piaci részesedés

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:14

Továbbra is terjed a koronavírus

Magyarországon az előző héten 4704 új fertőzöttet igazoltak, meghalt 50, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 337-re emelkedett.
08:39, Frissítve: 08:44

Ma még napos, holnap esős

Borongós és napos időszakok válthatják egymást térségünkben ma. Csak délután alakulhat ki gyenge eső helyenként.
07:59

Meghalt a bükki füvesember

94 éves korában meghalt Szabó György, a bükki füvesember. A gyógyteáiról és gyógynövényes cseppjeiről ismert bükki füvesember saját otthonában hunyt el.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.