Ugrás a tartalomra
Instagram/Siniša Mali

Szerdáig minden nyugdíjas megkapja a 100 eurót

2020-05-17
12:09
2020-05-17
12:36
Forrás
Pannon RTV, Prva TV, Szerbiai RTV
Már elkezdték a kifizetést, szerdáig pedig mind az 1 millió 780 ezer nyugdíjasnak megérkezik a száz euró dinár ellenértéke - jelentette ki Siniša Mali szerb pénzügyminiszer.

Először a Postatakarék Bankban vehették fel a nyugdíjasok a pénzt. Hamarosan mindenki más is megkapja a 100 eurót. A szociális segélyben részesülők a tervek szerint május 21-től, jövő hét csütörtökjétől juthatnak hozzá az egyszeri pénzsegélyhez. Mindezek után következnek azok, akik telefonon vagy online jelezték igényüket. Siniša Mali szerb pénzügyminiszter ma további részleteket árult el.

Szerdáig minden nyugdíjas megkapja a száz eurót - jelentette ki Siniša Mali.A szerb pénzügyminiszer emlékeztetett, hogy már elkezdték a pénz kifizetését, szerdáig pedig mind az 1 millió 780 ezer nyugdíjasnak megérkezik a száz euró dinár ellenértéke.

Csütörtökön és pénteken a szociális segélyre jogosultak is megkapják a pénzt.

Azoknak pedig, akiknek igényelniük kellett az összeget, május 25-én kezdik el utalni - tette hozzá a tárcavezető.

Az igényt június 5-ig lehet leadni, ezért Mali arra számít, hogy június ötödike után pár nappal már mindenki számlájára megérkezik a pénz.

A pénzügyminiszter elmondta, két nap alatt több mint 3 millióan igényelték az egyszeri segélyt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Siniša Mali (@mali_sinisa) által megosztott bejegyzés,

Beszélt arról is, hogy a rendkívüli helyzet bevezetése óta csaknem 9 ezer személy jelentkezett pénzügyi segélyért a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatnál.

A pénzügyminiszter hozzátette, jelenleg 10 százalék körül van a munkanélküliek aránya az országban, és ez ahhoz viszonyítva, hogy a válság milyen mértékben sújtotta a világ többi országát, nem nagy arány. Úgy értékelte, hogy Szerbia a válság alatt megmutatta mennyire erős, sikerült megtartani a termelési kapacitásokat, a gyárak nem zártak be, a legtöbb munkahely megmaradt.

Most a gazdaságért kezdődik a küzdelem. Fontos, hogy a világ és Európa felé nyitva legyen az út, mert a szerbiai gazdaság nem csak a belső piactól függ - fogalmazott Siniša Mali.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Siniša Mali (@mali_sinisa) által megosztott bejegyzés,

euró
100
100 euró
Postatakarék Bank
nyugdíjas
egyszeri
támogatás
Siniša Mali

Most

Népszerű