Ugrás a tartalomra
MTI

Szerződést kötöttek a Budapest-Belgrád vasút magyarországi szakaszára

2019-06-12
13:10
2019-06-12
13:16
Forrás
MTI
A jellemzően egyvágányú, 150 kilométer hosszú vasútvonal teljes egészében felújításra szorul. A vágányokat óránkénti 160 kilométeres engedélyezési sebességre alakítják ki.

Megkötötte a Budapest-Belgrád vasút magyarországi, Kelebiáig tartó szakaszának teljes körű tervezésére és kivitelezésére szóló szerződést a CRE Konzorcium. Ez a magállapodás a magyar állam és a kínai Eximbank finanszírozási megállapodásával 2019 harmadik negyedévében léphet hatályba. A munkálatok megkezdése a finanszírozási megállapodástól függ, onnantól számítva 5 év jut a tervezésre és kivitelezésre. A csaknem 590 milliárd forint értékű beruházásra a Magyar Államvasutak és a Kínai Népköztársaság által létrehozott Kínai-Magyar Vasúti Nonprofit Zrt. írta ki a közbeszerzést.

A jellemzően egyvágányú, 150 kilométer hosszú vasútvonal teljes egészében felújításra szorul, utoljára a 60-as években korszerűsítették. A vágányokat óránkénti 160 kilométeres engedélyezési sebességre alakítják ki. A nyomvonal mentén több mint 100 kereszteződés, majdnem 100 kiszolgáló épület, 16 aluljáró, továbbá hidak, zajvédő falak, térvilágítások és közművek épülnek. A beruházás 8 óráról 3,5 órára csökkenti a menetidőt a szerb és a magyar főváros között.

Budapest-Belgrád
vasút
magyarországi

Most

21:05

Civil Akadémia először a határon túl

Első alkalommal rendeztek meg határon túli városban Civil Akadémiát. A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szabadkai előadására a belépés ingyenes volt.
15:28, Frissítve: 20:02

Hadivásár Belgrádban

Megkezdődött a Partner 2019. elnevezésű, fegyvereket és katonai felszereléseket felvonultató nemzetközi vásár Belgrádban.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.