Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szigorúbb ellenőrzés az osztrák határon

2019-09-20
12:30
2019-09-20
12:36
Forrás
Tanjug
A Szerbiában megjelent afrikai sertéspestis miatt az osztrák vámhatóság szigorúbb ellenőrzést rendelt el, a kór terjedésének megfékezése céljából. A vámosok elsősorban a személygépkocsikat ellenőrzik.

Az ausztriai illetékesek kifejtették, hogy az afrikai sertéspestis veszélyes a sertésállományra nézve, a vírus akár állati eredetű élelmiszerrel is terjedhet. A Szerbiából és az Európai Unión kívüli országokból Ausztriába való húsbeszállítás, mennyiségre való tekintet nélkül tilos. A rendszeres vámellenőrzés az elkövetkező időszakban fokozott lesz – figyelmeztetnek az osztrákok.

Ausztria
vámhatóság
afrikai sertéspestis

Most

21:20, Frissítve: 21:39

Sólymos László a Most-Híd új elnöke

Sólymos Lászlót, a Most-Híd korábbi alelnökét választották pártelnöknek a szlovák-magyar vegyespárt mai füleki kongresszusán - jelentette be a párt Facebook profilján.
20:56, Frissítve: 22:05

Irány a világűr!

Közép-európai idő szerint 21 óra 22 perckor lövik ki az Elon Musk által alapított SpaceX űrhajóját a NASA Kennedy Űrközpontból, a floridai Canaveral-ból.
19:37, Frissítve: 20:28

Teljes a káosz Minneapolisban

A hét elején történt rendőri brutalitás miatt utcai zavargások törtek ki. Minnesota állam kormányzója, Tim Waltz a Nemzeti gárda legmagasabb szintű mobilizációját rendelte el.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.