Ugrás a tartalomra
MTI/Kovács Tamás

Szijjártó: Az európai gazdaság recesszió felé halad

2022.10.20
12:54
Forrás
MTI
Tragikus következményekkel járna a gazdasági együttműködés megroppanása az Európai Unió és Kína között, ezért Magyarország minden ilyen kezdeményezést visszautasít - közölte csütörtökön Szijjártó Péter Budapesten.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter a II. Hungarian Battery Day című konferencián hangsúlyozta, hogy kevesebb mint három év alatt, kétszer is a feje tetejére állt a világgazdaság. Nyitóbeszédében leszögezte, új korszak kapujában áll a világ, így rengeteg bizonytalansággal kell számolni, egy dolog ugyanakkor biztos, napjaink legmeghatározóbb gazdasági folyamata, az autóipari forradalom töretlenül halad előre.

Szijjártó Péter figyelmeztetett, hogy az európai gazdaság recesszió felé halad, a kormány célja pedig, hogy Magyarország ebből kimaradjon és lokális kivétel lehessen. Szavai szerint ehhez a lehető legtöbb beruházást kell vonzani, márpedig az elektromobilitás ezen a téren is hatalmas lehetőségeket tartogat, a kormány ezért az elmúlt öt évben 44 beruházáshoz nyújtott finanszírozást ebben a szektorban.

Az ukrajnai háború negatív következményeit említve rámutatott, hogy az Oroszország és az Európai Unió közötti együttműködés szálait sorra vágják el, azonban fontos lenne elkerülni, hogy ez a legnagyobb kereskedelmi partnernek számító Kína esetében is megtörténjen.

Szijjártó Péter
gazdaság
recesszió
Európa

Most

20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.