Ugrás a tartalomra

A szövetkezeteken keresztül támogatná az állam a mezőgazdaságot

2017-06-19
06:40
Az újonnan alapított szövetkezetek 50 ezer euró támogatást kapnak Szerbiában - jelentette ki Milan Krkobabić regionális fejlesztéssel megbízott tárca nélküli miniszter
Az újonnan alapított szövetkezetek 50 ezer euró támogatást kapnak Szerbiában - jelentette ki Milan Krkobabić regionális fejlesztéssel megbízott tárca nélküli miniszter. A kormány célja a támogatással, hogy ösztönözze a szövetkezetekbe tömörülést és fejlessze a falugazdálkodást - írja a Vajdaság MA hírportál. A szerb kormány egyik prioritása a mezőgazdaság fejlesztése, és ezzel együtt a falusi környezetek megőrzése. Ennek érdekében a kormány az elkövetkező három évre 25 millió eurót különített el - jelentette ki Milan Krkobabić regionális fejlesztéssel megbízott tárca nélküli miniszter. Szavai szerint Szerbiában a mintegy 4000 falu közül 1200 eltűnőben van, és ez ellen sürgősen tenni kell valamit, segíteni kell a mezőgazdaságot, mert Szerbia mindenképpen a mezőgazdaságra van utalva - tette hozzá. Krkobabić elmondta, a szerb kormány ösztönözni fogja a szövetkezetek munkáját, ezek támogatására az elkövetkező három évben 25 millió eurót fordítanak majd. Mint mondta, az újonnan alapított szövetkezetek 50 ezer euró vissza nem térítendő segélyt kapnak, míg a már meglévőket 100 ezer euróval segítik. Krkobabić példaként Čačak környékét hozta fel, ahol mintegy 7000 falusi gazdaság van, amelyek, ha egyesülnének, sokkal jobb eredményeket tudnának elérni. Bejelentése szerint az új szövetkezetekben fiatal szakembereket kívánnak alkalmazni. Mint mondta, az egykori földműves-szövetkezeteknek számos problémájuk akadt, ami általában a rendezetlen tulajdonviszonyokból és a pénzhiányból adódott. A szerb kormány támogatásával azonban működőképesek lehetnek - szögezte le Krkobabić. (Vajdaság MA)

Most

12:57, Frissítve: 13:43

Megjelent A 100 leg... céglista

A Szerbiai Kőolajipari Vállalat volt a legnyereségesebb 2016-ban, a Szerbiai Villanygazdaság a legnagyobb, a Bambi konszern kapta a legjobb minősítést az országban.
12:46, Frissítve: 12:57

Nem haladnak megfelelően a Brexit-tárgyalások

Az eddigi haladás nem elég ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a jövőbeli kapcsolatok kérdéseit érintő második tárgyalási szakaszra - mondták pénteki brüsszeli találkozójukon a bennmaradók.

Népszerű