Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián/korábbi felvétel

Sztrájkolnak a postások Újvidéken

2019-12-03
14:27
2019-12-03
14:38
Forrás
021.rs
Az újvidéki postások ismét beszüntették a munkát, mivel nem teljesítették azon követeléseiket, amelyekre még márciusban kaptak ígéretet.

Tomislav Mandić, az Önálló Postás Szakszervezet újvidéki képviselője elmondta, most nem szakszervezeti tiltakozásról van szó, hanem a munka teljes körű beszüntetéséről. Hozzátette, márciusban arról tárgyaltak a kormánnyal, hogy csökkentik majd a fizetések közötti különbségeket, a postásokét emelik, az igazgatókét pedig csökkentik, mivel jelenleg a postások 32-36 ezer dinárt keresnek, míg az igazgatók bére 200-300 ezer dinár. Az ígéretekből semmi sem teljesült, így nem maradt más lehetőségünk, mint a munka beszüntetése, mondta Mandić.

Újvidék
sztrájk
postás

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.