Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián/korábbi felvétel

Sztrájkolnak a postások Újvidéken

2019-12-03
14:27
2019-12-03
14:38
Forrás
021.rs
Az újvidéki postások ismét beszüntették a munkát, mivel nem teljesítették azon követeléseiket, amelyekre még márciusban kaptak ígéretet.

Tomislav Mandić, az Önálló Postás Szakszervezet újvidéki képviselője elmondta, most nem szakszervezeti tiltakozásról van szó, hanem a munka teljes körű beszüntetéséről. Hozzátette, márciusban arról tárgyaltak a kormánnyal, hogy csökkentik majd a fizetések közötti különbségeket, a postásokét emelik, az igazgatókét pedig csökkentik, mivel jelenleg a postások 32-36 ezer dinárt keresnek, míg az igazgatók bére 200-300 ezer dinár. Az ígéretekből semmi sem teljesült, így nem maradt más lehetőségünk, mint a munka beszüntetése, mondta Mandić.

Újvidék
sztrájk
postás

Most

16:13, Frissítve: 16:53

Várja a gólyákat az Európa Kollégium

Szeptember elsejéig, vagyis még két hétig jelentkezhetnek azok az elsőéves egyetemi és főiskolai hallgatók, akik az újvidéki Európa Kollégiumban szeretnének lakni az elkövetkező tanévben.

Népszerű

Karantén vár a Szerbiába utazókra?

Szerbia PCR-teszt kötelezettséget és karantént róhat ki az országba utazó külföldiek számára - erről ír a szerb sajtó. A hírt Branislav Tiodorović, a válságstáb tagja is megerősítette.