Ugrás a tartalomra

Támad a levéltetű – mit tehetünk?

2020.05.27
21:31
2020.05.27
21:37
Forrás
Pannon RTV
A karantén és a kijárási tilalom miatt, aki csak tehette, igyekezett szépítgetni a kertjét, udvarát. Hiába azonban a kis fák eddigi gondozása, ha kártevők jelennek meg rajta. Mit tehetünk ilyenkor?

Milyen szert használjunk? Kihez forduljunk?

Leginkább a levéltetvek okozzák a problémát. Az előző évekhez viszonyítva sokkal nagyobb számban jelentek meg az ültetvényekben. Nem csak a gyümölcsöket, hanem a virágokat, sőt még a szántóföldi növényeket is támadják. Az ellenük való védekezés összetett és csak vegyszeres kezeléssel lehet visszaszorítani a számukat.

levéltetű
növényvédelem
károkozó
ültetvény

Most

19:29, Frissítve: 20:24

Rekordturizmus

Az a 2 millió 100 ezer turista, aki az elmúlt évben Szerbiába látogatott egy érdekes és elsősorban biztonságos országba érkezett - mondta Belgrádban Aleksandar Vučić.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.