Ugrás a tartalomra

Támogatás állattenyésztőknek

2021.06.02
13:34
2021.06.02
16:47
Forrás
Pannon RTV
Állattenyésztőket támogat a tartományi mezőgazdasági titkárság. 104, az ágazatban dolgozó gazda kapott juttatást. A pályázat összértéke meghaladja a 152,3 millió dinárt a pályázók önrészével együtt.

Ez egyébként 10 millió dinárral több, mint az előző évben. A titkárság az említett teljes összegből 90 millió dinárt biztosított. A szerződéseket tegnap osztották ki Udvarnokon.

Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes: „Tudjuk, hogy az állattenyésztés jelen pillanatban is nehéz helyzetben van. A titkárság úgy gondolja, hogy azokkal a vissza nem térítendő támogatásokkal, ahol a gazdák farmi felszereléseket, etetőket, itatókat, a trágyakezeléssel használatos eszközöket vagy takarmánykeverőket tudnak megvásárolni, úgy gondoljuk, hogy ezekkel a fejlesztésekkel mi igazán minőségi előrelépést tudunk nekik nyújtani.”

állattenyésztő
állattenyésztés
Ótott Róbert

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.