Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Támogatás a járvány miatt károsult ágazatoknak

2020-05-26
22:54
2020-06-02
19:08
Forrás
Szerbiai RTV
Támogatja a szerb kormány azokat a gazdasági szektorokat, amelyek a leginkább kárt szenvedtek a koronavírus-járvány gazdasági következményei miatt - írja a szerb közmédia.

Kedvezményes hitelekkel fogják segíteni a koronavírus-járvánnyal leginkább sújtott gazdasági ágazatok vállalatait Szerbiában, hogy visszakaphassák a likviditásukat. A kedvező feltételekkel kínált kölcsönt a Fejlesztési Alap biztosítja majd – derült ki a keddi egyeztetés után, amelyen Siniša Mali, Szerbia pénzügyminisztere és az érintett gazdasági szereplők képviselői vettek részt. Ez volt a második találkozó az ágazati szereplőkkel: a turizmus, a szállásadók és a szállítmányozók képviselőivel. A kedvezményes hitelt hosszabb türelmi és törlesztési idő mellett vehetik majd fel, és a megszokottnál nagyobb összegeket igényelhetnek. A következő napokban dolgozzák ki azt a törvényi keretet, amellyel lehetővé teszik az intézkedések bevezetését.

gazdaság
koronavírus-járvány
Siniša Mali
támogatás

Most

12:48

Veszélyben vannak a koalák

Eltűnhetnek a koalák a század közepére Új-Dél-Wales államból, amennyiben az ausztrál kormány nem tesz azonnali lépéseket az őshonos erszényesek és természetes élőhelyeik megóvásáért.

Népszerű