Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Támogatás a magyarkanizsai mezőgazdasági termelőknek

2021.10.04
13:14
2021.10.04
17:19
Forrás
Pannon RTV
5,7 millió dinárral támogatott 18 községbeli mezőgazdasági termelőt Magyarkanizsa önkormányzata a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Pénzalap eszközeiből.

A 18 nyertes pályázó közül nyolcan minőségi tenyészállat beszerzésére nyertek támogatást, míg tíz termelő az öntözéshez szükséges eszközökre pályázott. A tóthfalusi Nagy Árpád mezőgazdasági termelő is az utóbbiakhoz tartozik.

„Ebben az évben egy elektromos meghajtású öntöző szivattyút vásároltam. A támogatás összege 70 ezer dinár körül van. Az eddig meglévő öntözőrendszerben elromlott a szivattyú és ezt pótolom az új eszközzel.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A támogatásokat az önkormányzat minden évben a mezőgazdasági termelők igényeihez igazítja – mondta Fejsztámer Róbert, Magyarkanizs polgármestere.

„Én bízom benne, hogy ez valódi segítség a mezőgazdasági termelőknek, bízom benne, hogy ki is tudják használni ezeket a fejlesztési lehetőségeket és abban is bízom, hogy ezzel a támogatással talán minden évben egy kicsit nagyobb lendületet, vagy legalábbis egy megtartó erőt kap a mezőgazdasági termelők kitartása és ragaszkodása a saját munkájukhoz, ami a mi jólétünknek is az egyik alappillére.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A községbeli mezőgazdasági termelők november 15-ig további három pályázatra jelentkezhetnek, ezek pedig a szarvasmarhák mesterséges megtermékenyítésének anyagi támogatása, a biotermesztés támogatása, valamint az elhullott jószágok elszállítási költségére irányuló hozzájárulás.

mezőgazdaság

Most

21:40

Hamilton a pole pozícióban

A címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte az első Forma-1-es Szaúdi Nagydíj időmérő edzését, így ő rajtolhat majd az élről.
16:09

Madáretetés a megfelelő módon

Madáretetési akciót szerveztek Hajdújáráson gyermekek számára. A fiatalok természetes alapanyagokból készítettek madárkalácsokat, emellett pedig megismerkedhettek a Ludasi-tó élővilágával is.

Népszerű