Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Támogatás a szarvasmarha-tenyésztőknek

2021-01-27
14:07
2021-01-27
17:43
Forrás
Pannon RTV
Február elsejétől igényelhető Szerbiában a 15 ezer dináros egyedenkénti támogatás szarvasmarha-állományra, azokra a jószágokra, melyek vágóhídra lettek eladva.
Pannon RTV/Apczi Jenő

A falugazdászok arra kérik az igénylőket, hogy időben kezdjék el a megfelelő dokumentációk beszerzését, hogy minél hamarabb postázni tudják a kérelmeket - mondta Skutera Éva magyarkanizsai falugazdász.

Pannon RTV/Apczi Jenő

„Erről azt kell tudni, hogy február elsejétől egész július 31-ig , tehát július végéig lehet postára adni a kérvényeket, azokra a vágóhídra eladott jószágokra, amik tavaly június elsejétől egész idei év június 30-ig lettek a vágóhídra elszállítva. Külön kiemelném, hogy a szarvasmarha-támogatást igénylők egy évben háromszor tudják postázni a kérvényt. Egy esetében legalább három darab jószág meg kell, hogy jelenjen a dokumentációban.”

szarvasmarha
tenyésztés
támogatás
Szerbia

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 15:36

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 15:17

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.