Ugrás a tartalomra

Támogatás Szerbiának az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banktól

2021.03.04
17:24
2021.03.04
20:04
Forrás
Pannon RTV
Tavaly mintegy 680 millió euró támogatást nyújtott Szerbiának az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank.

A legtöbb pénzt, összesen mintegy 450 millió eurót, a kis- és középvállalatok hitelezésére fordították – mondta el a Pannon RTV-nek Hargitai Zsuzsanna a Szubjektív című műsorunk forgatásán. Az EBRD nyugat-balkáni igazgatója kiemelte: 2021-ben Szerbiában prioritásként kezelik a légszennyezetség csökkentését szorgalmazó projekteket, folytatják a digitális infrastruktúra-fejlesztési programjukat, és a női vállalkozókat is segítik: „Nagyon el vagyunk foglalva itt az energetikai minisztériumi kollégákkal. Segítettünk nekik a megújuló energiáról szóló törvény előkészítésében. Most jönnek majd a különböző rendeletek és remélem elérkezünk oda, hogy tender alapján lehet újabb kapacitásokat alokálni. Alapvetően szél és napfénnyel működő energiatermelésre a magánszektor bevonásával. Tehát zöld, zöld, zöld nagyon sok lesz. Folytatjuk a digitális infrastruktúra-fejlesztési programot, amit tavaly elkezdtünk, azt folytatjuk. Tavaly 18 millió euró lett erre szánva, ebben az évben 50 millió és a következő évben megint 50 millió euró. A kis- és középvállalkozások támogatása továbbra is előtérben lesz.”

 

Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank
EBRD
Hargitai Zsuzsanna
fejlesztések

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.
12:55, Frissítve: 16:45

Vásárt tartottak Kispiacon

Az esemény megszokott, hiszen évtizedek óta minden hónap utolsó hétvégéjén szervezik meg, amelyre egész Vajdaság területéről érkeznek árusok és vásárlók is egyaránt.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.