Ugrás a tartalomra

Támogatás Szerbiának az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banktól

2021.03.04
17:24
2021.03.04
20:04
Forrás
Pannon RTV
Tavaly mintegy 680 millió euró támogatást nyújtott Szerbiának az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank.

A legtöbb pénzt, összesen mintegy 450 millió eurót, a kis- és középvállalatok hitelezésére fordították – mondta el a Pannon RTV-nek Hargitai Zsuzsanna a Szubjektív című műsorunk forgatásán. Az EBRD nyugat-balkáni igazgatója kiemelte: 2021-ben Szerbiában prioritásként kezelik a légszennyezetség csökkentését szorgalmazó projekteket, folytatják a digitális infrastruktúra-fejlesztési programjukat, és a női vállalkozókat is segítik: „Nagyon el vagyunk foglalva itt az energetikai minisztériumi kollégákkal. Segítettünk nekik a megújuló energiáról szóló törvény előkészítésében. Most jönnek majd a különböző rendeletek és remélem elérkezünk oda, hogy tender alapján lehet újabb kapacitásokat alokálni. Alapvetően szél és napfénnyel működő energiatermelésre a magánszektor bevonásával. Tehát zöld, zöld, zöld nagyon sok lesz. Folytatjuk a digitális infrastruktúra-fejlesztési programot, amit tavaly elkezdtünk, azt folytatjuk. Tavaly 18 millió euró lett erre szánva, ebben az évben 50 millió és a következő évben megint 50 millió euró. A kis- és középvállalkozások támogatása továbbra is előtérben lesz.”

 

Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank
EBRD
Hargitai Zsuzsanna
fejlesztések

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!