Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tartományi támogatás mezőgazdasági termelőknek

2019-02-07
18:51
2019-02-07
19:00
Forrás
Pannon RTV
Pályázatot hirdet a tartományi mezőgazdasági titkárság - jelentette be Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes Közügyek című hírháttérműsorunkban.

A gazdák egyebek mellett fóliasátrak építésére nyerhetnek támogatást. Erre a pályázati kiírásra azok a bejegyzett mezőgazdasági termelők jelentkezhetnek, akik fél hektárnál kisebb területen gazdálkodnak. Az állattenyésztőket is támogatja a tartomány. Farmi felszerelésekre, egyebek mellett etetőkre, itatókra, boxokra, tejhűtőkre pályázhatnak. Továbbá jégvédelmi hálók telepítésére és öntözőrendszerek kiépítésére is lehet pályázni. A kérelmeket március 15-ig lehet átadni. A legfontosabb feltétel, hogy a pályázó bejegyzett mezőgazdasági termelő kell, hogy legyen.

Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes: „A kategóriának megfelelő feltételeknek kell, hogy eleget tegyenek. Említettem, például megvannak a farmi felszereléseknél azok az állatállománynak a nagysága, aminél kisebb, maximalizálva vannak ezek a számok, ugyanúgy a fóliás termelésnél területileg van ez maximalizálva, de ugyanúgy a jéghálós és az öntözőrendszereknél is van egy korlát, amit a pályázatunk enged, de alapjáraton előszámlával tudnak a gazdák pályázni.”

Ótott Róbert
mezőgazdasági támogatás

Most

15:55, Frissítve: 16:07

3, 2, 1, 0! Interetno!!!

Kezdődik az Interetno Fesztivál Szabadkán. A mai 0. napon a Ravnica Tamburazenekar, valamint Novák Péter és az Etnofon koncertezik este fél nyolctól.
13:17, Frissítve: 13:30

Elindult az űrbe Fedor, az orosz humanoid

Fedélzetén a Fedor ember alakú robottal startolt el Bajkonurból csütörtökön a Szojuz MSZ-14-es orosz űrhajó. Várhatóan szombaton csatlakozik a Nemzetközi Űrállomáshoz.

Népszerű