Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tartományi támogatás mezőgazdasági termelőknek

2019-02-07
18:51
2019-02-07
19:00
Forrás
Pannon RTV
Pályázatot hirdet a tartományi mezőgazdasági titkárság - jelentette be Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes Közügyek című hírháttérműsorunkban.

A gazdák egyebek mellett fóliasátrak építésére nyerhetnek támogatást. Erre a pályázati kiírásra azok a bejegyzett mezőgazdasági termelők jelentkezhetnek, akik fél hektárnál kisebb területen gazdálkodnak. Az állattenyésztőket is támogatja a tartomány. Farmi felszerelésekre, egyebek mellett etetőkre, itatókra, boxokra, tejhűtőkre pályázhatnak. Továbbá jégvédelmi hálók telepítésére és öntözőrendszerek kiépítésére is lehet pályázni. A kérelmeket március 15-ig lehet átadni. A legfontosabb feltétel, hogy a pályázó bejegyzett mezőgazdasági termelő kell, hogy legyen.

Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes: „A kategóriának megfelelő feltételeknek kell, hogy eleget tegyenek. Említettem, például megvannak a farmi felszereléseknél azok az állatállománynak a nagysága, aminél kisebb, maximalizálva vannak ezek a számok, ugyanúgy a fóliás termelésnél területileg van ez maximalizálva, de ugyanúgy a jéghálós és az öntözőrendszereknél is van egy korlát, amit a pályázatunk enged, de alapjáraton előszámlával tudnak a gazdák pályázni.”

Ótott Róbert
mezőgazdasági támogatás

Most

Népszerű

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.