Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Tartományi támogatás tej- és húsfeldolgozó kisüzemeknek

2022.05.05
15:03
2022.05.05
21:49
Forrás
Pannon RTV
14 szerződést adtak át. 18 millió dináros keretösszeg állt rendelkezésre, a támogatást eszközbeszerzésre használhatják a nyertesek.

Tej- és húsfeldolgozó kisüzemeket támogat a tartományi mezőgazdasági titkárság.

200 ezertől 2 millió dináros támogatásra pályázhattak a gazdák. A titkárság a teljes összeg 70 százalékát fedezi. Az ürményházi Pintér Lajos a vágóhíd fejlesztésébe fekteti a kapott összeget. Pintér Lajos, hentes, Ürményháza: „Ezt az összeget, amit most kapunk, a hűtőrendszer felújítására, és nagyobb kapacitású hűtőrendszerre fogjuk felhasználni. Az összeg az 2,8 millió dinár, az egész összeg.”

2016 óta több mint 60 kis tej- és húsfeldolgozó üzemet támogatott a titkárság, közel 105 millió dinárral. A beszerzések teljes összege meghaladta a 180 millió dinárt. Ljiljana Petrović, tartományi mezőgazdasági segédtitkár: „A pályázat célja, hogy fejlessze és javítsa a hús- és tejtermelés, valamint a feldolgozás minőségét, és hogy bővítse a termékek kínálatát, amit ezekből állítanak elő. Emellett a vidéki lakosság foglalkoztatása és az életminőség javítása a falun is ide tartozik.”

A vajdasági termékek minősége kiváló, ami külön lehetőséget biztosíthat az európai piacon való érvényesülésre is, a versenyképesség növelésére. Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes: „Mindenféleképpen hasznos lenne az, hogy a földrajzi eredetmegjelölés, a termék brandírozása, az organikus rendszerbe való bekerülése. Ez mindenféleképp egy többlet értéket adhat ezeknek a termékeknek, és nem csak a termékeknek, hanem magában a falusi turizmusban is egy olyan szegmenst tudna képviselni, kiegészítve a Vajdaság egyéb kínálatát, ami úgy gondolom, hogy egy előremutató irány lehet.”

Az üzemek olyan eszközöket tudtak vásárolni, ami a tej és hús feldolgozásában, illetve csomagolásában tudja segíteni őket.

tartományi támogatás
Pintér Lajos
Ljiljana Petrović
Ótott Róbert

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.