Ugrás a tartalomra

Tartományi támogatás tej- és húsfeldolgozó kisüzemeknek

2022.05.05
15:03
2022.05.05
21:49
Forrás
Pannon RTV
14 szerződést adtak át. 18 millió dináros keretösszeg állt rendelkezésre, a támogatást eszközbeszerzésre használhatják a nyertesek.

Tej- és húsfeldolgozó kisüzemeket támogat a tartományi mezőgazdasági titkárság.

200 ezertől 2 millió dináros támogatásra pályázhattak a gazdák. A titkárság a teljes összeg 70 százalékát fedezi. Az ürményházi Pintér Lajos a vágóhíd fejlesztésébe fekteti a kapott összeget. Pintér Lajos, hentes, Ürményháza: „Ezt az összeget, amit most kapunk, a hűtőrendszer felújítására, és nagyobb kapacitású hűtőrendszerre fogjuk felhasználni. Az összeg az 2,8 millió dinár, az egész összeg.”

2016 óta több mint 60 kis tej- és húsfeldolgozó üzemet támogatott a titkárság, közel 105 millió dinárral. A beszerzések teljes összege meghaladta a 180 millió dinárt. Ljiljana Petrović, tartományi mezőgazdasági segédtitkár: „A pályázat célja, hogy fejlessze és javítsa a hús- és tejtermelés, valamint a feldolgozás minőségét, és hogy bővítse a termékek kínálatát, amit ezekből állítanak elő. Emellett a vidéki lakosság foglalkoztatása és az életminőség javítása a falun is ide tartozik.”

A vajdasági termékek minősége kiváló, ami külön lehetőséget biztosíthat az európai piacon való érvényesülésre is, a versenyképesség növelésére. Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes: „Mindenféleképpen hasznos lenne az, hogy a földrajzi eredetmegjelölés, a termék brandírozása, az organikus rendszerbe való bekerülése. Ez mindenféleképp egy többlet értéket adhat ezeknek a termékeknek, és nem csak a termékeknek, hanem magában a falusi turizmusban is egy olyan szegmenst tudna képviselni, kiegészítve a Vajdaság egyéb kínálatát, ami úgy gondolom, hogy egy előremutató irány lehet.”

Az üzemek olyan eszközöket tudtak vásárolni, ami a tej és hús feldolgozásában, illetve csomagolásában tudja segíteni őket.

tartományi támogatás
Pintér Lajos
Ljiljana Petrović
Ótott Róbert

Most

20:11, Frissítve: 20:24

Az ukrán elnökkel tárgyalt a szerb államfő Tiranában

Az Ukrajna-Délkelet-Európa csúcstalálkozón Aleksandar Vučić egyebek mellett a két ország területi integritásáról, az ENSZ Alapokmányának tiszteletben tartásáról és a béke megteremtésére tett erőfeszítésekről egyeztetett Volodimir Zelenszkijjel.
19:03, Frissítve: 19:10

Kedvezmények a Forum Könyvkiadónál

A Forum Könyvkiadó Intézet felhívja a figyelmet, hogy a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázat elismert alkotásait további két hétig árusítják 20%-os kedvezménnyel a weboldalukon (https://forumliber.rs/shop).
18:36, Frissítve: 18:44

Ajándék a hölgyeknek

Miközben még az előző koncert hatása alatt állunk, a Szabadkai Népszínház és a Szabadkai Szimfonikus Zenekar újabb közös eseményre készül.

Népszerű