Ugrás a tartalomra

Tartományi támogatásra számít a szabadkai inkubátorház (videó)

2016.11.08
17:37
Szabadkán bővítené tevékenységét a gazdasági inkubátorház
Szabadkán bővítené tevékenységét a gazdasági inkubátorház. Új helyet keresnek maguknak. Ehhez tartományi támogatásra lenne szükség. A szabadkai Inkubátor központban jelenleg tizenhét vállalkozás működik. Derűlátásra adhat okot az a tény, hogy a program működése óta eltelt tíz évben az Inkubátorban kifejlődött vállalkozások közel hatvan százaléka tudott fennmaradni a piacon. Ződi Ildikó, a Szabadkai Üzleti Inkubátor megbízott igazgatója: „Nagyon pozitív dolog az, hogy pályázatok lesznek kiírva fiatal vállalkozóknak és fiatal vállalkozásoknak. Eddig sajnos nagyon sok olyan pályázathoz jutottunk, amin nagyon sok feltétel nem felelt meg a kisvállalkozások részére. Egyes pontok nem feleltek meg és így rögtön nem tudtak pályázni. A mai nap folyamán pedig a beszélgetés folyamán arra jutottunk, hogy ezek olyan pályázatok lesznek, amik pont a fiatal vállalkozóknak lesznek jók, azoknak, akik elkezdték a munkájukat és már kicsit fejlettebbek.” Ződi Ildikó továbbá elmondta, hogy a következő lépésekben egy új inkubátor-telephely megépítését helyezték kilátásba és most ehhez keresnek pályázatot.Kedden az intézménybe látogatott az illetékes tartományi gazdasági és turisztikai titkár, a vajdasági kormány alelnöke, Ivan Đoković. „Lehetséges, hogy a tartományi adminisztráció korábban nem akarta meghallani azt, hogy ezeknek az embereknek mik a gondjaik és a szükségleteik. Ezért döntöttünk úgy, hogy először elemezzük az itteni állapotot, hogy a következő év költségvetéséből konkrét segítséget tudjunk nyújtani ezeknek az embereknek a pályázatainkon és az aktivitásainkon keresztül, és hogy egy olyan politikai és emberi segítséget adjunk, amire talán még nagyobb szükségük van, mint arra, amit itt, az inkubátorházban kapnak.” Ivan Đoković tartományi, gazdasági és turisztikai titkár hozzátette, a 2017-es költségvetésben már pontosabban meghatározott támogatási keretet biztosítanak majd a pályázó mikro-, kis- és középvállalkozásoknak.
inkubator
kisvállalkozás
Ződi Ildikó
pályázatok

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:39, Frissítve: 08:44

Ma még napos, holnap esős

Borongós és napos időszakok válthatják egymást térségünkben ma. Csak délután alakulhat ki gyenge eső helyenként.
07:59

Meghalt a bükki füvesember

94 éves korában meghalt Szabó György, a bükki füvesember. A gyógyteáiról és gyógynövényes cseppjeiről ismert bükki füvesember saját otthonában hunyt el.
21:55, Frissítve: 07:55

Incidens Koszovó északi részén

Tüntetés és lövöldözés volt Koszovó északi részén. Ma reggel pedig egy kézigránátot hatástalanítottak az illetékesek a választási bizottság irodájában, Észak-Mitrovicában. Sérültekről nincs hír.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.