Ugrás a tartalomra

Tavaly mintegy 150 ezren kaptak munkát Szerbiában

2016.08.27
17:37
Mintegy 150 ezer személy kapott munkát az elmúlt évben Szerbiában
Mintegy 150 ezer személy kapott munkát az elmúlt évben Szerbiában. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint jelenleg 690 ezer ember keres állást az országban, ami az elmúlt 16 évet tekintve a legkisebb szám, tavalyhoz képest pedig 5,8 százalékos a munkanélküliségi ráta csökkenése. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat igazgatója, Zoran Martinović szerint a mutatók javulásának oka a gazdasági növekedés, az új beruházások, valamint a felügyelők fokozott munkája, aminek köszönhetően a munkaadók hivatalosan is bejelentik alkalmazottaikat. A cégek gyakran nem csak a végzettséget, hanem a szakmai gyakorlatot is megkövetelik. Legkönnyebben az informatikusok, a mérnökök és a kereskedők kapnak munkát. (Tanjug)
munka
állás
statisztika

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:02

Vučić: Ukrajna a fő téma Davosban

Ukrajna kérdése játszik központi szerepet a Davosi Világgazdasági Fórumon, erről beszélt a szerb köztársasági elnök a szerb közmédiának, aki maga is részt vesz a rendezvényen.
19:33

Korszerű gépek és újítások kellenek

Sokan szeretnének korszerű gépeket vásárolni az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron. A beruházás azonban sokba kerül - mondják a termelők. Aki teheti, pályázati lehetőségeken keresztül próbál fejleszteni.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.