Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic/nr

A távfűtőművek felkészülten várják a kemény hideget

2019.01.06
23:05
2019.01.07
02:33
Forrás
Tanjug/RTV
Megfelelően üzemel minden szerbiai távfűtési rendszer – jelentette ki Aleksandar Antić energiaügyi miniszter, aki kiemelte, hogy ez így marad az elkövetkező napokban is, amikor nagy hideg várható.

A tárcavezető ismertetője szerint 60 településen többnyire 24 órán át működik a rendszer. Kiemelte, hogy a belgrádi erőmű Délkelet-Európa legnagyobb hőenergia-előállító létesítménye. Hozzátette, hogy minden hasonló üzem teljes kapacitásban dolgozik, és megköszönte az illetékeseknek az odaadó munkájukat.

távfűtőművek

Most

12:26, Frissítve: 12:58

Lélekben megújulva

Nagyböjti lelki napot tartottak Kelebián a Márton Áron Közösségi Házban. A Vajdasági Pax Romana alapítása óta minden évben szervez programokat a karácsony és a húsvét előtti időszakban, azzal a céllal, hogy a hívekhez közelebb hozzák az ünnepeket.
10:38, Frissítve: 11:04

Két nép ezeréves barátsága

Március 23-a lengyel-magyar barátság napja. A két nép barátsága közel ezer évre, Szent László királyig nyúlik vissza. Lengyelország 1939-es német, valamint szovjet megszállását követően elsőként a magyar állam nyújtott segítő kezet a lengyeleknek.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.