Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tegnap 325 jégvédelmi rakétát lőttek ki Szerbiában

2022.05.18
11:40
Forrás
Pannon RTV
Időben kiadták a jégeső és vihar miatti országos riasztást, sikerült megvédeni a növényeket - mondják az illetékesek.

A radarközpont mind figyelemmel kísérték a felhőket, amelyek megjelentek Szerbia felett. Tegnap 19 óráig 325 rakétát lőttek ki a jégvédelmi állomások. Több település területén továbbra is készenlétben állnak. A szezon kezdete óta a mai napig összesen 676 rakétát lőttek ki. A jég ellen száz százalékos védelem nem lehetséges, azonban a rakéták hatékonysága a világon 50-70 százalék között mozog.

jégvédelem
Jégvédelmi rakéta

Most

18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.
16:06

Elmaradt a meglepetés

Búcsúzott a wimbledoni tenisztorna további küzdelmeitől Filip Krajinović. A zombori játékost a második körben a favoritnak számító Nick Kyrgios győzte le.
15:51, Frissítve: 17:09

Aranyos Delfinek

Megnyerte az Algériában zajló Mediterrán Játékokat a szerb férfi vízilabda-válogatott. Szerbia a fináléban Montenegrót múlta felül 9:8 arányban.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.