Ugrás a tartalomra
Puxabay/jarmoluk

Tegyünk el télire zöldséget, gyümölcsöt!

2019-09-04
14:52
2019-09-04
18:14
Forrás
Pannon RTV
Zöldségeket és gyümölcsöket is sokan tesznek el télire, a boltban kapható befőttek, savanyúságok ugyanis sok esetben jóval drágábban kaphatóak később, mintha az ember otthon készíti el őket.

A Pannon RTV az újvidéki Halpiacon járt utána, mit és milyen árban vásárolnak leginkább a napokban az emberek. A mintegy 9000 négyzetméteren elterülő újvidéki Halpiacon közel 500 árus kínálja portékáját nap mint nap. A minőségi áru és a megbízható eladók miatt járnak szívesen a piacra a helyiek, akárcsak Ljubica Petrović: „A közelben lakom. De ha nem itt laknék, akkor is a piacra jönnék vásárolni. Itt mégis friss áru kapható, zöldség és gyümölcsök.”

Ami a zöldségféléket illeti, szeptember első napjaiban főként a paradicsomot és a paprikát vásárolják az emberek – mondták az árusok. A szebb paradicsom 120 dinárért, a kevésbé minőségi paradicsom pedig, amiből a lé készíthető, 60 dinárért kapható.

Nevenka Malenović: „100 dinárért 3-4 kukoricát lehet kapni, a saláta ára 30-60 dinár között mozog. Az újhagyma 70 dinárért kapható, minden a szépségétől függ. A zeller ára 50 és 100 dinár között mozog, ezekről a nagyokról beszélek, a petrezselyem levelek 20 dinárba kerülnek.”

A paprika ára 100 és 150 dinár között mozog, uborkát pedig kilónként 100-120 dinárért vásárolhatnak az érdeklődők.

Gorica Đokić: „Az én véleményem szerint itt olcsóbbak a dolgok. Én így gondolom. Az áru frissebb és szebb. Nézzétek, milyen szépek ezek a paradicsomok!”

A gyümölcsöket illetően továbbra is kapható még például a görögdinnye is, de az emberek már inkább szilvát és szőlőt vásárolnak nagyobb mennyiségben. Dušanka Pilipović: „A szilva 70 dinárért, a füge pedig 150 dinárért kapható. A szőlő ára 100 és 200 dinár között mozog.”

A piaci árusok szerint az utóbbi időben lényegesen csökkent a piacokon a forgalom. Szerintük ez egyebek között a vásárlóképesség csökkenése, és egy nagy üzletlánc megnyitása miatt is van.

zöldség
gyümölcs
Újvidék
piac

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:19

Ingatlanpiaci körkép

Nagyobb a kereslet, mint a kínálat az újvidéki ingatlanpiacon. A tartományi székváros a lakások vásárlása és eladása terén vezető szerepet tölt be Szerbiában.
21:59

Éljünk nyelvi jogainkkal!

A Szerb Köztársaság Alkotmánya és Vajdaság statútuma is biztosítják a jogot a nemzeti kisebbségek tagjainak a saját nyelv és írásmód használatához.

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.