Ugrás a tartalomra
Puxabay/jarmoluk

Tegyünk el télire zöldséget, gyümölcsöt!

2019-09-04
14:52
2019-09-04
18:14
Forrás
Pannon RTV
Zöldségeket és gyümölcsöket is sokan tesznek el télire, a boltban kapható befőttek, savanyúságok ugyanis sok esetben jóval drágábban kaphatóak később, mintha az ember otthon készíti el őket.

A Pannon RTV az újvidéki Halpiacon járt utána, mit és milyen árban vásárolnak leginkább a napokban az emberek. A mintegy 9000 négyzetméteren elterülő újvidéki Halpiacon közel 500 árus kínálja portékáját nap mint nap. A minőségi áru és a megbízható eladók miatt járnak szívesen a piacra a helyiek, akárcsak Ljubica Petrović: „A közelben lakom. De ha nem itt laknék, akkor is a piacra jönnék vásárolni. Itt mégis friss áru kapható, zöldség és gyümölcsök.”

Ami a zöldségféléket illeti, szeptember első napjaiban főként a paradicsomot és a paprikát vásárolják az emberek – mondták az árusok. A szebb paradicsom 120 dinárért, a kevésbé minőségi paradicsom pedig, amiből a lé készíthető, 60 dinárért kapható.

Nevenka Malenović: „100 dinárért 3-4 kukoricát lehet kapni, a saláta ára 30-60 dinár között mozog. Az újhagyma 70 dinárért kapható, minden a szépségétől függ. A zeller ára 50 és 100 dinár között mozog, ezekről a nagyokról beszélek, a petrezselyem levelek 20 dinárba kerülnek.”

A paprika ára 100 és 150 dinár között mozog, uborkát pedig kilónként 100-120 dinárért vásárolhatnak az érdeklődők.

Gorica Đokić: „Az én véleményem szerint itt olcsóbbak a dolgok. Én így gondolom. Az áru frissebb és szebb. Nézzétek, milyen szépek ezek a paradicsomok!”

A gyümölcsöket illetően továbbra is kapható még például a görögdinnye is, de az emberek már inkább szilvát és szőlőt vásárolnak nagyobb mennyiségben. Dušanka Pilipović: „A szilva 70 dinárért, a füge pedig 150 dinárért kapható. A szőlő ára 100 és 200 dinár között mozog.”

A piaci árusok szerint az utóbbi időben lényegesen csökkent a piacokon a forgalom. Szerintük ez egyebek között a vásárlóképesség csökkenése, és egy nagy üzletlánc megnyitása miatt is van.

zöldség
gyümölcs
Újvidék
piac

Most

Népszerű

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.