Ugrás a tartalomra
Telek Paprika Kft., Martonos
Pannon RTV

A Telek Paprika Kft. új üzemében áprilisban kezdődhet meg a termelés

2017-12-15
19:51
2017-12-15
20:09
Forrás
Pannon RTV
Vajdasági látogatása során a martonosi Telek Paprika Kft-hez is ellátogatott Magyar Levente magyar külgazdasági és külügyminiszter-helyettes.

A miniszterhelyettes vendéglátói, Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője kíséretében megtekintette a martonosi cég kiemelt jelentőségű, nagy léptékű mezőgazdasági fejlesztését, amelyet Telek József tulajdonos a Prosperitati támogatásával valósított meg. Magyar Levente elégedetten nyugtázta, hogy ez a 4 millió 100 ezer eurós beruházás is a végéhez közeledik és sokat jelent majd a falu és a környék mezőgazdasági termelői számára.

Magyar Levente, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, Magyarország: „Amit láttam az elmúlt percekben, az határozottan meggyőzött arról, hogy jó helyre került a támogatás, ami a Telek Paprikának jutott, hiszen egy olyan világszínvonalú technológiával működő üzem kiépítése történik jelenleg is, ami méltó Vajdasághoz és Vajdaság mezőgazdasági adottságaihoz.”

Telek Paprika Kft., Martonos

Pásztor István szerint a magyar kormány gazdasági támogatásának felhasználása a tervezett ütemben halad. Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „A mai nap folyamán megbeszéltük, hogy mik a következő lépések, hogy ezt a hároméves fejlesztési ciklust, amiből két évet már elhasználtunk, sikeresen zárjuk a következő év első feléig vagy valamikor kora őszéig.”

A beruházás négy fázisban valósul meg. Maga az építkezés szinte teljesen befejeződött – mondta Telek József tulajdonos. „Az első fázisunk egy nagy építkezés volt, a legnagyobb falat, ami 95 százalékban készen van. A többi fázist pedig január közepén folytatjuk, és én bízok benne, hogy július elsején teljesen készen lesz az a vállalás, amit szerettünk volna megcsinálni.”

Az új üzemben a tulajdonos tervei szerint jövő év áprilisában kezdődhet meg a mezőgazdasági termékek szárítása, a többi munkafolyamat pedig a feldolgozókapacitás üzembe helyezését követően indulhat be.

Telek Paprika Kft.
Martonos
Magyar Levente

Most

18:24, Frissítve: 18:31

Mindent a Batyuba!

Július utolsó hetében tartják Zentagunarason a legnagyobb délvidéki népművészeti tábort, a Batyu tábort. A programra idén is majd’ háromszáz fiatalt várnak.
15:22, Frissítve: 17:00

A Lány című film nyerte az Arany torony-díjat

Lukas Dhont belga rendező Lány című filmje érdemelte ki az Arany torony-díjat az Európai Filmek 25. Palicsi Fesztiválján. A filmkedvelők a tegnapi záróceremónia után még két alkotást nézhettek meg.
13:35, Frissítve: 15:32

Strandolás a Tisza-parton

A nyári melegben aligha találunk jobb kikapcsolódást, mint a strandolást. A magyarkanizsai Tisza-parton minden lehetőség adott, hogy kihasználjuk ezt.

Népszerű

Traktor

Útlezárást szerveznek június 11-én, hétfőn

A Szerbiai Termelők Független Társulása egy órás figyelmeztető útlezárást szervez június 11-én, hétfőn reggel 8 óra 30 perckor. A megmozdulást az üzemanyag magas ára miatti elégedetlenség váltotta ki.