Ugrás a tartalomra
Telek Paprika Kft., Martonos
Pannon RTV

A Telek Paprika Kft. új üzemében áprilisban kezdődhet meg a termelés

2017-12-15
19:51
2017-12-15
20:09
Forrás
Pannon RTV
Vajdasági látogatása során a martonosi Telek Paprika Kft-hez is ellátogatott Magyar Levente magyar külgazdasági és külügyminiszter-helyettes.

A miniszterhelyettes vendéglátói, Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője kíséretében megtekintette a martonosi cég kiemelt jelentőségű, nagy léptékű mezőgazdasági fejlesztését, amelyet Telek József tulajdonos a Prosperitati támogatásával valósított meg. Magyar Levente elégedetten nyugtázta, hogy ez a 4 millió 100 ezer eurós beruházás is a végéhez közeledik és sokat jelent majd a falu és a környék mezőgazdasági termelői számára.

Magyar Levente, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, Magyarország: „Amit láttam az elmúlt percekben, az határozottan meggyőzött arról, hogy jó helyre került a támogatás, ami a Telek Paprikának jutott, hiszen egy olyan világszínvonalú technológiával működő üzem kiépítése történik jelenleg is, ami méltó Vajdasághoz és Vajdaság mezőgazdasági adottságaihoz.”

Telek Paprika Kft., Martonos

Pásztor István szerint a magyar kormány gazdasági támogatásának felhasználása a tervezett ütemben halad. Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „A mai nap folyamán megbeszéltük, hogy mik a következő lépések, hogy ezt a hároméves fejlesztési ciklust, amiből két évet már elhasználtunk, sikeresen zárjuk a következő év első feléig vagy valamikor kora őszéig.”

A beruházás négy fázisban valósul meg. Maga az építkezés szinte teljesen befejeződött – mondta Telek József tulajdonos. „Az első fázisunk egy nagy építkezés volt, a legnagyobb falat, ami 95 százalékban készen van. A többi fázist pedig január közepén folytatjuk, és én bízok benne, hogy július elsején teljesen készen lesz az a vállalás, amit szerettünk volna megcsinálni.”

Az új üzemben a tulajdonos tervei szerint jövő év áprilisában kezdődhet meg a mezőgazdasági termékek szárítása, a többi munkafolyamat pedig a feldolgozókapacitás üzembe helyezését követően indulhat be.

Telek Paprika Kft.
Martonos
Magyar Levente

Most

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.