Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A téli szolgálat Magyarkanizsán is felkészült a havazásra

2018.11.20
13:32
2019.04.01
17:09
Forrás
Pannon RTV
Ugyan nagy mennyiségű hóra még az előrejelzések szerint nem kell számítani a községben, a magyarkanizsai Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat felkészült az esetleges havazásra.

A téli szezon Magyarkanizsa községben hivatalosan november 1-től április 1-ig tart. Ugyan nagy mennyiségű hóra még az előrejelzések szerint nem kell számítani a községben, a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat felkészült az esetleges havazásra. Pálfi Ervin, a Kommunális Közvállalat igazgatója elmondta, a vállalat rendelkezik a megfelelő mennyiségű hókotróval, hóekével, hósózóval, és készen állnak a hozzájuk tartozó utak tisztítására. A vállalat a szükséges 250 tonna sóból már 90 tonnával rendelkezik, illetve biztosították már a kellő mennyiségű kődarát is.

Pálfi Ervin, igazgató, Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat, Magyarkanizsa: „Most november végétől, március végéig teljes mobilitásban vagyunk, figyelve, követve az időjárás előrejelzéseit. Az össz úthálózat a község területén 220 kilométer, amelyből 150 kilométer kiépített első, második, harmadik besorolású önkormányzati úthálózat. Ezeket mi tartjuk karban, a horgosi Tiszamenti Vízművekkel karöltve, illetve van 70 kilométer állami út, amely a Szerbiai Utak Közvállalat hatáskörébe tartozik. Vállalatunk ezenkívül tisztítja, sózza, valamint hótalanítja a piacteret, parkolókat, autóbusz megállókat, gyalogátkelőket Magyarkanizsa település központjában, valamint a horgosi bicikliút karbantartása is hozzánk tartozik.”

Magyarkanizsa
Kommunalac

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:03, Frissítve: 22:08

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.
19:20, Frissítve: 20:54

Kellene a hó a földekre

Hiányzik a hó a földekről. Január elején rekordokat döntött a szokatlanul enyhe időjárás. Ennek csak a gazdák nem örülnek, hiszen a hideg hiányában egyre több az áttelelő kórokozó, melyek a tavasz kezdetével azonnal károsítani kezdenek.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.