Ugrás a tartalomra
Pixabay/jarmoluk

Teljes körű legalizálás kedvező áron

2021.07.27
21:18
2021.07.27
21:23
Forrás
Szerbiai RTV
A jogtalanul épített ingatlanok gyors törvényessé tételét tervezik Szerbiában.

 Az a cél, hogy az emberek fizessenek adót az ingatlanjaikra, nem pedig egyszeri gyors bevételekre van szükség, és arra sem, hogy a helyi tisztviselők legyenek megvesztegetve - jelentette ki a szerb elnök. Aleksandar Vučić leszögezte, azt szeretnék elérni, hogy bejelentsék az objektumokat, hogy ezek értéke megugorjon, ami a tulajdonosoknak is hasznot hoz. Az országban 2,5 millió nem bejegyzett épület van, és ezek 10 százalékát kell majd elbontani, mert nem lehet őket legalizálni. Az elmúlt 5 évben 250 ezer objektumot legalizáltak, ami elég kevés, de a legnagyobb elért siker eddig - emelte ki az államfő.

épület
ingatlan
legalizálás
objektum

Most

11:24, Frissítve: 11:29

Megemlékezés a Sárga háznál

80 évvel ezelőtt a szabadkai Sárga ház épülete igazságtalanságok és kínzások helyszínévé vált - hangzott el a ma megtartott koszorúzáson.
10:32

Elkezdődött a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs

A magyar kormány tizenkettedik éve a családokért dolgozik, hogy a negyven éve tartó demográfiai lejtmenetet megfordítsa - mondta a magyar családokért felelős tárca nélküli miniszter a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsot megnyitó köszöntőjében.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.