Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Tengerparti hangulatot idéznek a fehértemplomi tavak

2020.08.19
09:32
2020.08.19
18:03
Forrás
Pannon RTV
Egyre több turista érkezik az elmúlt időszakban a dél-bánáti Fehértemplomra és környékére. Különleges attrakciónak számítanak a szerb-román határtól mindössze 10 kilométerre fekvő település tavai.

Nagyszámú turista látogatja meg idén is a fehértemplomi tavakat. A járvány miatt jellemzően szerbiaiak, de akadnak kivételek is. Nataša és Jimmy New Yorkból érkeztek.

- A barátnőnk javaslatára jöttünk korábban el ide. Még sosem voltunk itt, sem mi, sem ő, úgy gondoljuk, hogy egy nagyon szép tavat találtunk itt, nagyon szép természeti kincsekkel. Úgy döntöttünk, hogy eljövünk a családdal és fiainkkal is együtt, és íme itt vagyunk, igazán szép.
- Mennyire elégedettek?
- Nagyon szép, csodálatos az étel, csodálatos a víz, nagyon szép a környezet és gyönyörű a táj.

Fehértemplomon számos civil szervezet tevékenykedik. Több közülük igyekszik kivenni a részét a turizmus fejlesztéséből. A fehértemplomi Ügyes Kezek Egyesület tagjai szuveníreket készítenek.

Biljana Bovan, a fehértemplomi Ügyes Kezek Egyesület tagja elmondta: „Fehértemplomon a turisták száma kielégítő, sok a szerbiai, és külön örülök, hogy egészen Szabadkáról is érkeznek hozzánk vendégek.”

A járványhelyzet miatt a szerbiai nyaralás mellett döntött az újvidéki Maja Dašić is.

„Itt kellett, hogy maradjunk Szerbiában, nem lehet átlépni a határokat, ilyenek az előírások, nem engedélyezik. Mi elégedettek vagyunk, nagyon szép, megvan az a tengerszerű hangulat, ami a strandot, a vizet, és a kávézókat illeti, igazán nagyon szép itt lenni.”

Vannak persze olyanok is, akik évről évre visszajárnak a tóhoz.

Fülöp István, Nagybecskerek: „Nekünk ez az idő itten, ez a klíma megfelel, hogy mondjam, a mi egészségünknek nagyon sokat használ, úgy érezzük, és azért jövünk, amikor csak lehet, minél több időt itt töltsünk.”

A helyi turisztikai szervezet rendszeresen fejleszti a tó környékét. A siker pedig szerintük egyértelmű, mert egyre több a látogató.

Uglješa Kuzelka, a fehértemplomi turisztikai szervezet munkatársa: „Elő lett készítve a Vračar-tó, két új strand is ki lett alakítva, a közkedvelt strandsziget és ugyanúgy a nagysziget is, ahol a kalandpark helyezkedik el, továbbá a csúszda és a többi olyan rész, ami hozzá tartozik. A fehértemplomi turisztikai szervezet igyekszik öregbíteni Fehértemplom hírnevét a lehető legjobb módon.”

Az illetékesek ugyanakkor abban reménykednek, hogy jövőre még jobb szezont zárhatnak majd és nem kell korlátozásokra számítani.

Fehértemplom
tavak
szerb-román
határ
Dél-Bánát
strand
turista
fürdés
part
tópart

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.