Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

A termelők elégedettek a forgalommal a szabadkai piacon

2018-10-09
14:28
2018-10-10
09:09
Forrás
Pannon RTV
A barackfélék többsége elfagyott, szinte csak aszalt gyümölcsként vásárolható. Ami viszont a zöldségeket illeti, a tökfélék idén kifejezetten jól termettek, és egyre népszerűbbek a szabadkai piacon.

A termelők többsége elégedett az idei vásárlási forgalommal, annak ellenére, hogy sokaknak csak kevés gyümölcse termett a változékony időjárás miatt.

Ivica Tumbas: „A körte elég jól fogy, ugyanúgy mint a hiánycikknek számító málna és a füge, ami általában jól terem, de az idén majdnem mind elfagyott. Füge és sárgabarack alig volt, őszibarack pedig egyáltalán nem.”

A tök most ősszel nagyon keresett, nemcsak konyhai fogyasztásra, hanem otthoni dekorációként is használják a vásárlók.

Valkovics István: „Sokkal jobb a termés, tehát több termett, az idő nagyon segített, így több lett a tök. Eleinte nem nagyon akarták vinni 50 dinárért, most kezd megindulni.”

Vannak vásárlók, akik a hagyományos konyhai zöldségekre esküsznek: „Sokkal finomabb a zeller, sárgarépa. Babot, ha főzök, azt nem is lehet elképzelni zeller nélkül.”

Októberben sokan vásárolnak a különféle zöldség- és tökfélék mellett aszalt gyümölcsöt is. Azt mondják ugyanis, az a legjobb a betegségek megelőzésére.

Stipančević Ibolya: „A gyömbér, a vörös áfonya tisztítja a veséket, de a gyömbér az, ami kimondottan a téli időszakra ajánlatos.”

A málna kilója 600 dinár, ahogy a fügének is. Az alma ára 30 dinártól 80 dinárig terjed kilónként. A körte 80 és 150 dinár között mozog fajtától függően. A gyömbér kilója továbbra is 1100 dinár, míg a vörös áfonyáé 700.

A piacon vásárló emberek többsége meg van elégedve az idei zöldség- és gyümölcs árakkal. Elmondásuk szerint vannak bizonyos zöldségek, melyek drágábbak, mégis megvásárolják őket.

gyümölcs
zöldség
szabadkai Tejpiac

Most

Népszerű

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.