Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

A termelők szerint reális a krumpli ára

2022.08.24
12:55
2022.08.24
16:12
Forrás
Pannon RTV
Az utóbbi időben megnövekedett a zöldségek ára, ez főleg a burgonya árában mutatkozott meg. A termelők szerint az emelkedés reális, ugyanis az aszály miatt több problémával találkoztak és csak így térülhet meg a befektetett munkájuk.
Pannon RTV/Tímár Zsolt

A szabadkai nagybani piacon 40-80 dináros áron kapható a krumpli. Az árusok szerint ezek reális árak, ugyanis az előző évekhez képest idén sokkal nehezebb helyzetben voltak a termesztők a hatalmas szárazság miatt.

Ladóczki Margit: „Az idei termés közepes, mert nagyon szárazság van. Rengeteget kellett locsolni és rengeteget fizettünk az áramért. Ez a krumpliár most reális, ez nem túl sok. Most 50-60 dinár között mozog, ez az ára neki, de sokkal több volt a befektetés, mint másik években.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Arra a kérdésre, hogy megéri-e manapság burgonyatermesztéssel foglalkozni, a gazdák elmondták, hogy az új árak miatt kifizetődé vált, de szerintük továbbra sem érdemes minőségileg összehasonlítani a kistermelők és a bevásárlóközpontok áruit.

Kata Vuković: „Megéri 40-50 dinárért, viszont a bevásárlóközpontban 100 dinár. Kérdezlek, mi neked egy kilogramm krumpli? Kidobsz 20 dekagrammot, muszáj, hogy megtisztítsd, mennyi marad?”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A zöldségfélék közül a burgonya ára növekedett leginkább Szerbiában és jövőre várhatóan még drágább lesz a műtrágya, a növényvédő szerek, az üzemanyag és a magkrumpli árának növekedése miatt.

krumpli
aszály

Most

08:32

No filter a Desirén

A Stúdió K Színház előadásával és Lajkó Félix koncertjével kezdetét vette a tizennegyedik Desiré fesztivál Szabadkán.
18:29

Katar 3-1-re kikapott Szenegáltól

A labdarúgó-világbajnokság csoportkörének második fordulójában a szenegáliak a 41. percben szerezték meg a vezetést, amikor Dia csapott le a katari védelem által eladott labdára.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.